O femeie puternică are în spate o mamă puternică

05 March of 2020

Legătura dintre mamă și fiică a fost întotdeauna deosebit de puternică și este un element definitoriu care construiește personalități puternice.

Influența unei femei independente și puternice asupra copilului mic are ca rezultat, de obicei, o fiică ce are trăsături de caracter similare mamei. Mulți cercetători confirmă că cel mai mare precursor al succesului unei fete este să aibă o figură maternă puternică în viața ei.

Speakerul și trainerul internațional Bonnie Marcus susținea, în 2015, ca examinat peste 600 de femei cu o carieră de invidiat, iar cele care s-au identificat ca fiind extrem de ambițioase au mărturisit că mama lor a avut cel mai mare impact asupra formării lor ulterioare.

În mod similar, un sondaj care a implicat aproximativ 1000 de tinere a descoperit că 63% dintre fete spun că modelul lor în viață este mama. Mai mult, adolescentele au declarat că preferă sprijinul părinților, și mai ales al mamelor, decât al prietenilor lor.

Modul în care fetele se dezvoltă și interacționează cu lumea este direct influențat de trei factori importanți: viața mamei (ca exemplu general), acțiunile mamei (ca mecanism de gândire) și modalitatea de comunicare a acesteia cu exteriorul. O mamă puternică își învață fiica să nu depindă de nimeni și să fie sigură că poate cuceri lumea fără ajutor. De asemenea, aceste femei își învață copiii să ias din zona de confort cu ușurință pentru a învinge obstacolele vieții.

Femeile puternice își cunosc valoarea și cunosc puterea iubirii adevărate, așa că fetele sunt învățate să evite relațiile toxice și să determine care persoane trebuie să fie păstrate aproape. O mamă puternică se respectă pe ea însăși, nu tolerează să fie pusă jos și niciodată nu va renunța la opiniile sale. Prin urmare, fiicele lor învață că trebuie să muncească din greu pentru a-și atinge obiectivele, întrucât calea către succes nu este niciodată liniară. Mai mult, acestor fete li se spune că plânsul nu este un semn de slăbiciune, ci trebuie să se ridice de fiecare dată când cad, și să avanseze.

Femeile puternice le arată fiicelor lor puterea iertării, le sfătuiesc să fie amabile, dar să dea dovadă de toleranță doar într-o anumită măsură. Este vorba despre echilibru în viață și le arată copiilor cum să gândească în afara zonei de confort și cum să nu ia în seamă etichetele pe care lumea adoră să le pună vizavi de cele mai multe persoane.

O mamă puternică este cea mai bună prietenă a fiicei sale, este cel mai bun ascultător și este întotdeauna gata să consilieze sau să ajute. Aceste femei sunt modele pentru fiicele lor, care în cele din urmă cresc pentru a fi ele însele femei puternice.

Citeste si:

sursa foto: pexels.com/articol exclusiv online: Ada Oprea

Comments

comments

ruperea apei

Previous:

Ești îngrijorată de ruperea apei? Iată ce trebuie să știi

Next:

Lucruri pe care fiecare mamă și fiică ar trebui să le facă împreună

You may also like

Post a new comment