O altfel de psihologie. Ce spune despre tine culoarea canapelei tale

18 May of 2016

Culoarea canapelei tale spune multe lucruri despre tine. Canapeaua reprezintă punctul de atracție din livingul tău. Acesta este și motivul pentru care ne este, uneori, atât de greu să alegem canapeaua potrivită pentru cea mai circulată încăpere a casei.

Cu toate acestea, fiecare alegere pe care o facem spune ceva despre noi, indiferent dacă suntem conștiente de motivele pentru care optăm pentru un anumit lucru sau dacă „rațiunea” din spatele alegerii ne scapă.

Canapelele au și au avut dintotdeauna un farmec aparte. Unele dintre ele sunt roșii și creează o atmosferă de bună dispoziție și de dinamism. Altele îmbină negrul cu roșu, una dintre cele mai puternice combinații de culori, ce poate reprezenta sarea și piperul livingului tău. Punctele forte ale altor canapele sunt nu doar culorile îndrăznețe, ci și forma neconvențională, cum ne convinge un astfel de set de canapele.

Nimic nu este întâmplător iar fiecare decizie pe care o luăm ne reprezintă. Iată ce spune despre tine culoarea pe care o alegi:

Galbenul

Galbenul este cea mai veselă culoare și reprezintă optimismul și energia. O canapea de culoare galbenă va oferi încăperii foarte multă strălucire. Galbenul încurajează conversația și stimulează gândurile. Dacă alegi o canapea de culoare galbenă, ești o fire foarte comunicativă, optimistă și îndrăzneață.

Portocaliu

Portocaliul este o culoare controversată pentru livingul tău: oamenii fie o adoră, fie o detestă. Dacă alegi o canapea portocalie, apreciezi decorul cald, energic și amuzant. Dacă portocaliul este ultima culoare pe care ai alege-o, personalitatea ta tinde să fie, uneori, mai impunătoare decât ai crede. O canapea portocalie va cuceri întreaga încăpere, astfel că îți recomandăm ca restul accesoriilor și chiar zugrăveala să fie în culori neutre, pentru a nu obosi privirea.

Roșu

O canapea roșie este o canapea cu o personalitate puternică, însă nu este la fel de copleșitoare ca una portocalie, notează huffingtonpost.com. Culoarea roșie încurajează acțiunea și încrederea și se află în strânsă legătură cu energia și forța personalității tale.

Purpuriu sau violet

Purpuriul și violetul sunt două culori care te calmează și sugerează ideea de spiritualitate și de creativitate. Dacă adori una dintre aceste culori (sau chiar pe amândouă, deoarece sunt foarte asemănătoare), ești o fire creativă și ai nevoie de liniște și relaxare.

Roz

Rozul este o culoare amuzantă și jucăușă. Dacă este folosită în „cantități” mici, poate oferi acea notă de relaxare întregii încăperi. Atenție, însă, la cât de mult roz folosești în livingul tău! Dacă alegi o canapea într-o astfel de culoare, ai o fire extrem de jucăușă și de neconvențională. În plus, copilăria reprezintă cea mai frumoasă perioadă a vieții tale.

Albastru

Dacă alegi o canapea albastră, ai o fire calmă, care nu dorește să se agite în mod inutil. Iubești culorile clasice, nu îți place să riști foarte mult și dai valoare armoniei în interiorul casei tale.

Verde

Datorită prezenței sale peste tot în natură, verdele este culoarea celor care iubesc natura și vor să o aducă în interiorul casei. Dacă alegi o canapea de culoare verde, îți plac cu siguranță plimbările în natură și îi respecți întotdeauna pe cei din jurul tău.

Alb

Albul este culoarea clarității și a purității. Dacă alegi o canapea de culoare albă, ai putea fi în căutarea unui nou început. În plus, albul este o culoare neutră, așa că vei putea decora cu multă libertate restul livingului tău.

Negru

Forța culorii negre este de necontestat. Dacă îți place o astfel de culoare, adori eleganța și tradiția, iar personalitatea ta este foarte puternică. Cu toate acestea, asigură-te că celelalte elemente de mobilier, precum și diferitele accesorii din livingul tău vor avea culori deschise, pentru a nu crea o atmosferă prea apăsătoare acolo unde lumina ar trebui să domine spațiul.

Foto: shutterstock.com/wavebreakmedia

Comments

comments

Previous:

Idei (pre)concepute pe net

Next:

Jobul de vis. Cat este de aproape de el?

You may also like

Post a new comment