Totul despre „tăierea stomacului” şi alte metode care garantează slăbirea

27 February of 2017

Peste 20% din românii cu vârste peste 18 ani suferă de obezitate. Şi cum nu este tocmai uşor să urmezi o dietă, pentru că este de durată, iar rezultatele apar lent, iată că medicina vine în ajutorul obezilor prin metode de slăbire radicale.

Toată lumea a auzit despre „tăierea stomacului”, însă intervenţia este recomandă doar  persoanelor cu obezitate morbidă. Considerată cel mai eficient tratament al obezităţii, chirurgia bariatrică rezolvă nu neapărat o problemă estetică, cât o problemă majoră de sănătate, pentru că obezitate înseamnă scăderea duratei de viaţă.  De asemenea, operaţia duce, în timp, şi la vindecarea diabetului de tip II şi a hipertensiunii arteriale, elimină problemele respiratorii şi steatoza hepatică şi, implicit, diminuează riscul de cancer.

Metoda laparoscopică

Micşorarea stomacului se poate realiza pe cale laparoscopică, ceea ce presupune o recuperare rapidă, după doar trei zile de internare. Operaţia durează circa o oră, interval în care, sub ghidaj video şi cu ajutorul unor instrumente speciale, medicii realizează intervenţii asupra stomacului şi intestinelor. O astfel de operaţie, la Metropolitan Hospital, costă 24.500 lei, iar  la Spitalul Monza, potrivit Bariliclinic.ro, 4.970 de euro. După cinci ani de la intervenţie veţi pierde circa 70% din excesul ponderal pentru că stomacul va fi mai mic şi, implicit, veţi mânca mai puţin, ca şi în cazul inelului de silicon sau al gastroplastiei verticale.  Sau mai este posibil  ca medicul să fi realizat o „ocolire” a  unei suprafeţe mari  din aria de absorbţie intestinală, în aşa fel încât nu veţi mai asimila decât o mică parte din alimentele ingerate.

Adla mai multe AICI

Citeste si:

Comments

comments

Previous:

Atenție! Aceste trei alimente înrăutățesc acneea

Next:

Detox miraculos

You may also like

Post a new comment