Sucuri esențiale pentru silueta si sanatatea ta

26 May of 2016

Pe lângă faptul că au un gust extrem de plăcut, băuturile naturale din fructe şi legume au numeroase proprietăţi nutritive care ne întăresc sistemul imunitar, protejându-ne sănătatea. Aceste sucuri au un aport caloric mult mai scăzut decât cel al băuturilor carbogazoase şi conţin extrem de multe vitamine şi minerale de care corpul nostru are nevoie, şi pe care nu le putem găsi în bauturile din comerţ. Totodată, o dietă echilibrată, în care sunt incluse şi fresh-urile, poate da rezultate nemaipomenite în ceea ce priveşte cura de slăbire, deoarece organismul nu va mai fi privat de necesarul zilnic de vitamine şi minerale. Iata mai multe combinaţii delicioase de fructe şi legume care te vor ajuta să îţi începi ziua în forţă.

1. Fresh de sfeclă, morcovi, mere, telină și ghimbir
Amestecul de legume şi fructe de mai jos îţi poate asigura o bună parte din necesarul zilnic de nutrienţi necesari corpului tău. Făcut din mere, sfeclă, ghimbir, morcovi şi tulpini de ţelină, acest fresh poate fi numit o adevărată bombă de vitamine. Iată mai jos cum se prepară:
– 3 mere
– 2 morcovi mari
– 2 tije de ţelină
– o bucăţică de ghimbir care să nu depăşească 3 centimetri (ghimbirul are un gust puternic iute-mentolat, ce poate deranja dacă este folosit în exces, nefiind recomandat persoanelor cu probleme gastrice)
– 2 sfecle mici
– 1 lime (lămâie verde)

2.Suc de pepene roşu
Acest fresh conţine vitamina A, vitamina C, fosfor, magneziu, potasiu şi mulţi alţi nutrienţi. Pepenele este vestit pentru tratamentul adjuvand împotriva reumatismului, acneei sau constipaţiei.

3. Suc de roşii cu ţelină
Acest suc este cunoscut pentru reducerea riscului de afecţiuni vasculare, rosiile având de asemenea proprietatea de a reduce presiunea sângelui şi de a proteja sistemul respirator. Ţelina are un conţinut ridicat de vitamine: A, B, C şi minerale precum potasiu, calciu sau magneziu şi întăreşte sistemul imunitar în perioadele de convalescenţă sau epuizare.

4. Suc de portocale cu ghimbir
În acest amestec se adaugă o bucată mică de ghimbir, deoarece acesta este extrem de aromat. Acest suc ajută foarte mult în cazurile de gripă cu febră, portocala conţinând vitaminele A, B, C, fosfor, fier, potasiu, magneziu şi calciu. Ghimbirul stimulează digestia, îmbunătăţeşte memoria şi are proprietăţi antibacteriene.

5. Fresh de castraveţi cu morcov
O băutură delicioasă şi sănătoasă cu care îţi poţi începe dimineţile. Tot ce trebuie să faci este să amesteci 200 ml de suc de castraveţi cu 200 ml de suc de morcovi şi de ridiche neagră, la care adaugi o lingură de miere. Băutura este un bun diuretic şi dă rezultate în bolile de rinichi, cum este litiaza renală.

Afla restul combinatiilor AICI

Comments

comments

Previous:

Cum sa mananci sanatos cand nu ai mult timp liber la dispozitie. 5 idei practice pentru o alimentatie corecta

Next:

Ceaiuri pentru slabit

You may also like

Post a new comment