Siropul din fructe de soc si marile lui beneficii

12 August of 2018

Neglijate si de multe ori ignorate fructele de soc sunt un urias beneficiu pentru sanatate. Fructele de soc se coc la inceputul lui august si le poti culege pana la inceputul lui septembrie. Extrem de usor de gasit, socul fiind o planta salbatica invaziva, care formeaza tufe mari si produce cantitati impresionanate de fructe, boabele de soc sunt un dar pe care nu trebuie sa-l ignori.

Ce au special fructe de soc? Extractele de fructe de soc sunt un puternic concurent al medicamentelor antivirale de ultima generatie, ajuta la vindecarea majoritatii bolilor degenerative, la prevenirea bolii canceroase, la combaterea tumorilor benigne, prelungesc tineretea biologica. In cele ce urmeaza, ne propunem sa facem o scurta si foarte necesara sinteza despre utilizarile acestei extraordinare plante, in tratarea si prevenirea bolilor:

Sucul realizat din fructele de soc este un adevarat elixir pentru sanatate. Fructele de soc contin o concentraţie mare de antioxidanti care intaresc sistemul imunitar si previn aparitia bolilor. De asemenea, neutralizeaza efectele negative pe care radicalii liberi o au asupra organismului. Sucul de fructe de soc contribuie la imbunatatirea sistemului circulator, deoarece reduc colesterolul rau. Astfel, protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare si mentine inima tanara.

Datorita continutului bogat in vitamina A, sucul din fructe de soc contribuie la imbunatatirea vederii si previn aparitia bolilor oculare.

Sucul de soc preparat prin stoarcerea fructelor contine:

  • Vitamine: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C
  • Minerale: calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, zinc
  • Antioxidanţi pretiosi din categoria celor continuti de afine si de alte fructe de padure

Beneficii demnetrate ale sucului de soc:

  • Fortifica sistemul imunitar
  • Previne aparitia cancerului/potenteaza medicatia citostatica
  • Protejeaza organismul impotriva bolilor
  • Scade colesterolul LDL
  • Previne aparitia bolilor cardiovasculare
  • Imbunatateste vederea
  • Previne aparitia bolilor oculare degenerative

Remarcabila este capacitatea antivirala si antigripala a afructelor se soc, a siropului de soc si a altor preparate care contin fructe de soc (ticturi sau dulceata). Substantele continute de fructele de soc blocheaza infectarea celulelor sanatoase de catre virusurile gripale si, ca atare, stopeaza boala, atat in fazele incipiente, cat si in cele avansate. Actiunea fructelor de soc este deocamdata unica in lume, nici un alt medicament de sinteza sau natural neajungand la asemenea performante. Preventiv, in timpul epidemiilor de gripa se fac cure de doua saptamani, timp in care se iau 2-3 linguri de sirop de soc.

Sucul de soc, siropul din fructe de soc este un aliat in combaterea reumatismului si a bolilor renale fiind puternic detoxifiant. Siropul de soc are capacitatea de a scadea concentratia de oxalati si scade pH sangvin.

Cum prepari sucul de fructe de soc

Sucul de fructe de soc se prepara relativ usor. Ai nevoie de fructe bine coapte. Proportia ideala este de un kilogram de fructe la un kilogram de zahar.

Spala bine fructele striveste-le cat mai bine. Poti sa folosesti un blender dar doar impulsuri scurte pentru a nu macina samburii fructelor de soc pe care este bine sa-i indeparatm. Fructele zdorbite, sucul si zaharul sa pun impreuna pe foc pentru circa 30 de minute, la foc mic dupa ce incepe sa fiarba domol. Se da deoparte si se adauga sucul si coaja rasa de la doua lamai (neaparat bio). Ideal este sa razi bine coaja lamailor, iar fructul sa-l zdrobesti cu un blender. Toul se pune pune in sirop. cand s-a racorit putin se strecoara prin sita. Sucul rezultat se pune din din nou pe foc sa colocoteasca cinci minute si se pune fierbinte in sticle mici, care au fost sterlizate in cuptor. Sticlele trebuie sa fie si ele fierbinti.

Se pun capace si se lasa sa se raceasca lent.

Se pastreaza perfect. Sticla desfacuta se pastreaza la rece si se consuma in cel mult 4 zile.

Fructele pateaza hainele. Coloreaza mainile in timpul prepararii, dar petele dispar imediat cu apa si sapun.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

9 beneficii ale castravetelui

You may also like

Post a new comment