(P) Pregateste-te pentru primavara cu un batalion de vitamine si minerale

04 March of 2015

Ultima parte a iernii nu este foarte generoasa in ceea ce priveste fructele si legumele proaspete. Capsunile si ciresele sunt inca departe, iar portocalele sunt cam la sfarsitul sezonului pierzandu-si oarecum din prospetimea din perioada Craciunului. Asta nu inseamna ca trebuie sa trecem printr-o criza de vitamine si minerale, mai ales daca ne dotam bucataria cu un storcator de fructe si un blender.

HR1880_01-RTP-global-001Daca portocalele nu mai sunt atat de … fresh… le poti transforma intr-un fresh de portocale genial. Bananele sau fructele de kiwi pot fi si ele la fel de bune candidate, iar pietele si supermarketurile sunt in aceasta perioada pline de mere si pere romanesti sau de import.

Nu trebuie sa le ratezi mai ales ca aportul lor nutritiv si de vitamine este excelent in aceasta perioada a anului. In plus, merele si perele nici macar nu trebuie curatate mai ales daca ai un storcator performant de la Philips. Unul din modelele de 1,5 litri iti pregateste instant cateva pahare de suc proaspat, iar modelele de 2,5 l sunt bine dotate pentru a face fata poftei de suc de fructe a unei familii numeroase.

Daca tot este o oarecare criza a fructelor romanesti, poate fi un moment potrivit sa incerci si fructele exotice ce sunt tot mai prezente pe rafturile supermarketurilor: pomelo, deja devenit un clasic, papaya, bogata in antioxidanti si flavonoizi, rodia cea plina de vitamina C ori mai putin cunoscutele kiwano care aduc un aport important de fier, calciu sau vitamina A. Nu uita si de rambutan sau carambola. De fapt, orice fruct trebuie incercat macar o data, in stare naturala sau sub forma de sucuri, fie si doar pentru o experienta culinara.

HR2170_50-UPL-global-001Nu trebuie ignorate nici legumele iar oferta de sezon, desi limitata, este suficient de buna. Morcovii sau pastarnacul, conopida sau varza pot fi candidate ideale pentru o supa crema ce iti ofera suficiente vitamine si minerale pentru a trece peste iarna cu o sanatate perfecta. Pentru un astfel de festin trebuie sa iti aduci ca ajutor in bucatarie un blender de la Philips ce te ajuta si sa prepari rapid sucurile sau piureurile de legume, dar te ajuta si sa economisesti timpul cu spalarea acestuia prinsistemele inovatoare de curatare rapida.

Nu va trece mult si prin piete vor aparea deja primele legume crescute in solar. Nu au savoarea celor crescute in mediul natural, dar vor fi suficient de bune pentru a face tranzitia catre anotimpurile mai ofertante. Pana atunci, trebuie sa ne multumim si sa ne bucuram din plin de oferta de sezon.

Comments

comments

dieta

Previous:

Trei diete usoare pentru slabit

Next:

Cura între 
DA și NU

You may also like

Post a new comment