Prăjitura în cană, desertul delicios şi simplu de făcut pe care trebuie neapărat să-l încerci

22 April of 2016

Deserturile le dau bătăi de cap până şi celor mai pricepute gospodine, deoarece pregătirea unei prăjituri gustoase este uneori chiar mai dificilă decât un fel principal. Noi avem însă câteva reţete pe care le pot face şi începătoarele.

Tot ce ai nevoie pentru a pregăti nişte prăjituri gustoase este un cuptor cu microunde, care, de altfel, nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie, pentru că ne ajută să economisim foarte mult timp. Cu rețeta potrivită şi astfel de cuptoare cu microunde totul devine mai ușor. Ori de câte ori ți-e poftă de un desert delicios sau vrei să-ți impresionezi musafirii, ai la îndemână un aliat de nădejde.

Prăjiturile în cană se numără printre cele mai simple deserturi, iar gustul şi prezentarea inedită îi vor încânta cu siguranţă pe toţi cei care le gustă.  Există nenumărate reţete de astfel de prăjituri, însă noi ne-am oprit doar la 5, pe care le considerăm cele mai spectaculoase.

Prăjitură cu ciocolată

Poţi face o prăjitură cu ciocolată în doar câteva minute. Iată de ce ai nevoie pentru două căni:

  • 3 linguri de făină
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 linguriţă rasă de zahăr vanilat
  • 1 linguriţă rasă de scorţişoară
  • ¼ linguriţă praf de copt
  • 3 linguri de unt topit
  • 3 linguri de lapte
  • 1 ou
  • Un vârf de cuţit de sare

Mod de preparare

Amestecă într-un bol ingredientele uscate – făină, pudra de cacao, zahăr, zahărul vanilat, scorțișoara, sarea şi praful de copt. Foloseşte-te de o furculiţa pentru a amesteca mai bine ingredientele. Adaugă oul, laptele şi untul şi amestecă bine până obţii o compoziţie omogenă. Împarte compoziţia în două părţi egale şi pune-le în două căni.

Lasă cănile în cuptorul cu microunde la putere maximă, de 500 de W, pentru 3 minute. Poţi decora prăjitura cu zahăr pudra sau cu puţină frişcă. Se serveşte direct din cană, cu o linguriţă.

Desert cu ness

Este un deliciu stilat, cu un gust fin de cafea şi care nu are nevoie decât de 1,5-2 minute la cuptorul cu microunde. Pentru două căni, ai nevoie de:

  • 3 linguri de făină
  • 1 linguriţă de ness
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingură de zahăr
  • ¼  linguriţă de praf de copt
  • 2 linguri de lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri de unt topit
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Mod de preparare:

Amestecă într-un castron făina, nessul, pudra de cacao şi praful de copt, apoi adaugă laptele, oul, untul şi vanilia. Mixează compoziţia sau amestecă bine folosind un tel. Unge cănile cu puţin unt şi toarnă compoziţia în ele, apoi lasă-le în cuptorul cu microunde pentru 1,5 – 2 minute, la temperatura maximă.

Tartă cu căpşune

În curând pieţele se vor umple de căpşune şi e păcat să nu pregătim o tartă de sezon cu ele. Pentru două căni îţi trebuie:

  • 2 linguri de zahăr
  • 2 linguri de făină
  • 1 lingură de unt topit
  • 1 ou
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 1 linguriţă de praf de copt;
  • 2-3 linguri de căpşune tăiate mărunt.

Mod de preparare:

Ca şi la celelalte prăjituri, începe prin a amesteca ingredientele uscate, apoi adaugă oul, untul şi vanilia. După ce s-au încorporat toate aceste ingrediente, adăugă şi bucăţile de căpşune şi amestecă-le uşor în compoziţie, cu ajutorul unei linguri, pentru a nu le zdrobi.  

Unge cănile cu puţin unt, pune compoziţia în ele şi lasă-le în cuptorul cu microunde timp de 1,5 – 2 minute la cea mai mare temperatura.

Brioşă în ceaşcă de ceai

Dacă eşti o fană a brioşelor, însă ţi se par greu de preparat, această reţetă te va ajuta să te bucuri de acest desert ori de câte ori simţi că pofta îţi dă târcoale. Pentru două ceşti cu brioşe ai nevoie de:

  • 50 de grame de zahăr
  • 65 de grame de făină
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de sare
  • ½ linguriţă praf de copt
  • 2 linguri de unt topit/ulei
  • 4 linguri de lapte/apă

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele, începând cu cele uscate. Pune compoziţia în ceşti şi apoi coace-le în cuptorul cu microunde pentru maximum 2 minute, în funcţie de temperatura maximă a cuptorului tău.

Poţi să serveşti brioşele cu fulgi de migdale, nucă de cocos sau cu frișcă și zmeură sau mure.

Chec cu cremă de ciocolată

Checul nu este o prăjitură prea uşor de făcut. Noi însă îţi propunem unul reinterpretat, la cană, gata într-o clipită. Pentru 4 căni ai nevoie de:

  • 4 linguri de făină
  • ½ linguriţă praf de copt
  • 3 linguri cremă de ciocolată
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri de lapte
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 lingură de unt topit
  • 1 ou

Mod de preparare:

Nu trebuie decât să mixezi bine toate ingredientele, apoi să pui compoziţia în patru căni. Acestea trebuie să stea la cuptorul cu microunde între 1,5 şi 2 minute. După 1,5 minute fă testul cu scobitoarea pentru a şti dacă mai este nevoie să laşi checul la cuptor.

Pe care vrei să o încerci prima?

Sursa foto: creativecommons.org

 



Comments

comments

Previous:

(P) Unisol lansează “Unisol bun în prăjituri”

Next:

Joe Cross lansează documentarul The Kids Menu

You may also like

Post a new comment