Parada celor mai alese brânzeturi

28 July of 2016

Desertul unui
 gurmand: platoul
 cu brânzeturi!

De multe ori ne trezim visând în fața vitrinei cu brânzeturi – aceas­ta deoarece în magazinele noastre au pătruns din ce în ce mai multe sortimente cu nume și gusturi exotice, printre care ne este 
destul de greu să ne orientăm câteodată.

În toată lumea există cca 5000 de sortimente de brânzeturi – ar merita să încercăm deci puțină varietate pe farfuriile noastre. Însă la fel de adevărat este că unele dintre aceste brânzeturi sunt extrem de exotice și este posibil să nu ne placă deloc… De aceea ne-am gândit la un mic ghid.

Dacă vrem să apreciem cum trebuie gustul și aroma brânzei, aceasta trebuie scoa­să din frigider cu 30–60 de minute înainte de servire.

1 Brânzeturi moi cu mucegai albastru. De exemplu, Gorgonzola (din Italia), Danablu (din Danemarca), Bavaria Blu (din Germania) – gustul lor pornește de la blând cu savoare de smântână la intens-aromat, depinzând de culturile de mucegai grefate pe brânză. Se servesc pe pâine cu nuci, fac figură bună în pizza și în salate sau chiar topite în sosuri pentru paste, carne de ber­becuț și fripturi.

2 Gouda de capră cu chili. Gustul blând se armonizează perfect cu iuțeala – parte­nerul de bun gust este un piu­re de urzici. Se servește cu pâine proaspătă sau în preparate la cuptor.

3 Camembert de oaie.  Are nevoie de 2 săptămâni de maturare și capătă astfel un gust ușor de oaie. Se găsește și în varietăți rafinate cu 
piper asortat sau verdețuri.

4 Camembert. Originalul franțuzesc se produce din lapte crud – însă vasta majoritate a brânzeturilor care 
se găsesc pe piață sub acest nume sunt preparate din 
lapte pasteurizat. Cu cât este mai matur, cu atât este mai moale și mai gustos. Se îm­prietenește bine cu fructele, dar poate fi servit și pane sau la cuptor.

5 Brânză moale de capră. Are gust aromat, complex, delicat – se servește crudă, cu miere, sau se prepară la cuptor ori în tigaie, tăiată bucăți care se înfășoară în câte o 
felie de bacon.

6 Brânză topită. Triunghiuri sau felii – este ideală pentru sendvișuri și preparate la cuptor, de exemplu sosuri.

7 Roquefort. Specialitate grasă, dar și foarte iute din Franța – se prepară din lapte de oaie. Se servește cu un 
pahar de vin de Porto sau de must, dar face figură bună și în sosuri.

  1. Sapte reguli pentru abdomen plat in 30 de zile
  2. Alimente ideale pentru dieta femeilor
  3. Cele mai bune alimente pentru dieta femeilor la 30 de ani
  4. 10 alimente pentru muschi

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Oamenii care mănâncă mai puțin trăiesc mai mult

Next:

5 preparate gustoase pe care sigur nu știai că le poți face în cuptorul cu microunde

You may also like

Post a new comment