(P) Ne vom mai putea bucura de cafea în viitor?

16 December of 2016

Drumul boabei de cafea de la plantă până la cana cu licoarea aromată, pe care o savurăm zilnic, este unul plin de provocări.

Știai că arborele de cafea este o plantă sensibilă la diversitate genetică, dăunători și schimbări de climă? Expunerea constantă la acești factori va duce, în viitorul apropiat, la diminuarea producției de cafea, iar pe termen lung planta de cafea ar putea să se numere printre speciile în pericol de dispariție.

Astfel, în 2010, NESCAFÉ, cea mai mare companie din lume care produce cafea naturală solubilă, a demarat o inițiativă globală, pentru a susține comunitățile de fermieri care cultivă cafea, astfel încât și generațiile viitoare să se poată bucura de o cafea de calitate.

Acțiunile NESCAFÉ în comunitățile cultivatorilor de cafea

NESCAFÉ colaborează cu fermierii care cultivă cafea încă din 1938, anul de apariție a cafelei solubile, ca soluție pentru surplusul de cafea din Brazilia. Azi, iniţiativa NESCAFÉ are ca scop conservarea biodiversității și asigurarea durabilității plantei de cafea.

„Obiectivul nostru este ca, în fiecare an, să lucrăm cu peste 10.000 de cultivatori și să ajutăm la dezvoltarea durabilității culturilor prin distribuirea a 220 de milioane de plante de cafea cu rezistență crescută la rugina plantei de cafea și cu productivitate crescută, până în 2020. Aceste plante de cafea sănătoase pot ajuta la creșterea cu până la 50% a recoltelor, oferindu-le cultivatorilor posibilitatea să aibă o afacere de succes“, precizează reprezentanţii NESCAFÉ.

Povestea unui cultivator de cafea din Columbia

În Columbia, cultivarea cafelei este o afacere de familie, moștenită din generație în generație. Romel Francisco Castaño Santiago se numără printre fermierii pasionați de cultivarea cafelei, care depun toate eforturile pentru a avea un business înfloritor. Tocmai de aceea, în 2010, când s-a confruntat cu dificultăți, a primit ajutorul reprezentanților NESCAFÉ, de la care a învățat cum să aibă grijă de cultura de cafea şi cum să crească productivitatea plantației lui, folosind răsadurile cu rezistență crescută la rugina plantei de cafea (o ciupercă la care este vulnerabilă planta de cafea) oferite de NESCAFÉ. Acum, Romel obţine boabe de cafea de calitate superioară, din care rezultă cafeaua NESCAFÉ, care ajunge la iubitorii de cafea din toate colțurile lumii.

Prin această inițiativă, 5.500 de oameni se pot bucura în fiecare secundă de o cană de cafea NESCAFÉ.

Comments

comments

Previous:

Două reţete pentru longevitate

Next:

9 fructe și legume care îți detoxifică organismul

You may also like

Post a new comment