Gateste cu grasimi putine!

10 March of 2016

E greu să faci economie de calorii? Nuuu! Este simplu și delicios! Învață să gatești cu grasimi puține!

Cele mai bune trucuri și ajutoare:

Unge cu pensula – În loc să torni ulei cu nemiluita în tigaie, mai bine unge-o cu o pensulă de silicon. În felul acesta folosești doar câteva picături de ulei.

Fierbinte – Dacă pui carnea într-o tigaie încinsă, porii se închid imediat și carnea nu va absorbi multă grăsime.

Apă în loc de ulei – Ți-e poftă de ouă 
ochiuri? Pune în tigaie două linguri de apă minerală și așteaptă până fierbe. Ouăle se prăjesc aici la fel de bine ca în ulei.

Sosuri ușoare – Nu trebuie să folosești mereu smântână. Sosurile pot fi legate excelent cu cartofi rași. Amidonul din ei conferă sosului o consistență catifelată. Sau poți înlocui o parte din smântână cu lapte.

Cârnați light  – Înainte de a-l prăji, înțeapă cârnatul cu o scobitoare de mai multe ori. În felul acesta o parte din grăsime se va scurge din el.

Prosop anti-grăsime – Supele și sosurile se lasă să se răcească un pic și apoi, cu două sau trei bucăți de hârtie de bucătărie, se absoarbe grăsimea de la suprafață.

La cuptor – Cartofii făcuți la cuptor sunt la fel de gustoși ca cei prăjiți. În fine, aproape la fel de gustoși, dar merită această diferență.

Hârtie utilă – Carnea sau peștele se pun, imediat după prăjire, pe o farfurie tapetată cu hârtie de bucătărie și se tamponează ușor. Astfel grăsimea în exces dispare imediat.

Fă aburi – Călirea sau fierberea nu necesită grăsime, iar alimentele își păstrează vitaminele și aromele. Carnea de pui și peștele devin foarte fragede.

Moale este mai bun – Cine nu vrea sau nu poate să renunțe la unt trebuie să aștepte până când se înmoaie. Atunci se întinde mai ușor pe pâine și astfel nu pui un strat gros în loc de unul firesc.

Citeste si:

 
Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/



Comments

comments

Previous:

33 de sfaturi care iti salveaza silueta

Next:

Miere cu scortisoara, un remediu miraculos!

You may also like

Post a new comment