Dieta cu supa

02 December of 2015

Ai de dat jos urgent câteva kilograme ca să încapi perfect în rochia de Revelion? Atunci dieta cu supă este soluția pe care o cauți.

Supa este o mâncare ușoară, gustoasă și bine tolerată de cei mai mulți dintre noi. Cu toate că are puține calorii, oferă un pachet consistent de vitamine, minerale și fibre, elemente nutritive indispensabile organismului nostru. Dar acestea nu sunt singurele calități care o transformă într-un aliment excelent pentru o cură de slăbire.

Regimul cu supă de varză e celebru, dar te poți folosi și de alte rețete la fel de eficiente:
✔ Timp de o săptămână mănâncă supă la fiecare masă, inclusiv la micul dejun, în ce cantitate dorești. Poți alege supă de varză sau orice altă supă preparată cu legume proaspete: dovlecei, fasole verde, conopidă, salată etc.
✔ În primele patru zile de regim ai voie să mănânci, în afară de supă, doar legume și fructe, mai puțin banane, dovleac, struguri, mazăre, fasole uscată, porumb. Băuturile gazoase, cele îndulcite și alcoolul sunt interzise. Pe perioada dietei, bea ceaiul și cafeaua neîndulcite.
✔ În ziua a cincea poți mânca, pe lângă supă, 250 g carne de vită, de pui sau pește, trei roșii și două linguri de brânză de vaci degresată.
✔ În ziua a șasea ai voie, în plus față de supă, 250 g carne slabă (pui, pește, vițel) și orice fel de vegetale, în ce cantitate dorești.
✔ În ziua a șaptea, alături de supă, poți mânca o porție de orez integral și legume proaspete în ce cantitate vrei.

Citeste si: Dieta cu lamaie

Supă de anghinare
Ingrediente: 12 bucăți mici de anghinare, 1 ceapă, 1 lingură ulei de măsline, 2 linguri de vin alb, 1 cub de concentrat de supă de pui, câteva fire de arpagic, sare și piper. Curăță ceapa și toac-o mărunt. Într-o oală, încălzește uleiul de măs­li­ne. Adaugă ceapa și călește-o 4-5 minute la foc mic, adaugă anghinarea și mai călește 2-3 minute. Pune cubul de concentrat, vinul alb și 1,5 litri de apă. Pune și puțină sare și piper. Adu supa la punctul de fierbere, redu focul și lasă să fiarbă 40 de minute. Decorează cu arpagic.
Supă de dovlecei și fenicul
Ingrediente: 3 bulbi de fenicul, 2 dovlecei, 1 ceapă, 1 lingură ulei de măsline, 1 concentrat de supă de legume, sare și piper. Spală feniculul și taie-l bucăți. Taie ceapa felii. Încălzește uleiul de măsline într-o oală. Adaugă ceapa și feniculul. Călește totul la foc mic timp de zece minute. Între timp, spală bine dovleceii, taie-i cuburi și apoi pune-i în oală. Adaugă apă astfel încât să acoperi ingredientele și adaugă concentratul de supă. Lasă la fiert aproximativ 30 de minute. Pune sare și piper după gust.
Supă de napi cu curry
Ingrediente: 750 g napi, 2 cepe, 1 linguriță praf de curry, 2 linguri de smântână cu conținut mic de grăsimi, 1 lingură ulei de măsline, 1 concentrat de supă de pui. Încălzește într-o oală uleiul, adaugă ceapa tocată și praful de curry și călește la foc mic cinci minute. Adaugă napii și lasă-i la călit cinci minute. Acoperă legumele cu apă și adaugă concentratul de supă de pui. Fierbe 30 de minute. Dacă vrei, poți pasa legumele cu mixerul. Pune sare și piper după gust. La final adaugă smântâna.

Text: Angela Cîlțan



Comments

comments

Previous:

Beneficiile semintelor de chimen

Next:

Dieta inainte de Craciun, cea mai buna masura de siguranta

You may also like

Post a new comment