Descoperă beneficiile consumului de varza kale

02 June of 2016

Varza Kale a intrat recent în atenţia nutriţioniştilor şi a doritorilor unui stil de viaţă sănătos datorită diverselor sale propietăţi şi utilizări benefice organismului. Pe lângă o gamă largă de nutrienţi, varza kale are în componenţă antioxidanţi esenţiali şi asigură o cantitate notabilă de fibre necesare sistemului digestiv, toate acestea venind cu puţine calorii ataşate (36 kcal/100gr). Iată ce avantaje oferă:
Proprietăţi anticancer: În urma recentelor cercetări s-a descoperit că varza kale conţine o cantitate ridicată de carotenoizi şi flavonoizi, doi antioxidanţi care joacă un rol crucial în prevenirea dezvoltării celulelor canceroase şi care favorizează reducerea stresului oxidativ în organism. În total, în varza kale întâlnim 45 de antioxidanţi diferiţi.
Are efecte antiinflamatoare: Datorită conţinutului mare de acizi graşi omega-3 (350mg/100kcal) şi de vitamina K (817mcg/100gr) consumul verzei din imagini reduce inflamaţia în organism şi ajută la reglarea procesului de oxidare.

Prezintă un real sprijin pentru sistemul cardiovascular: Conţinutul ridicat în fibre (7gr/100kcal) al verzei kale ajută la scăderea colesterolului. Pentru a obţine beneficii maxime se recomandă consumul de kale atât sub formă de salată, cât şi gătită precum spanacul.
Sprijină procesul de detoxifiere a organismului: prin reglarea nivelului de toxine din organism, kale, consumată singură sau împreună cu alte legume din categoria sa, sprijină digestia.

Afla mai multe AICI

 

Varza rosie te fereste de cancer
Leacuri naturale pentru dureri de cap
Taitei cu varza dulce si chimen

Comments

comments

Previous:

Sfaturi practice care te scapa de colacei si burta

Next:

Zmeura, fructul minune

You may also like

Post a new comment