De ce se taie crema de prăjituri și cum o poți repara în mai puțin de 1 minut

26 October of 2016

Indiferent de câtă experiență ai în prepararea celor mai gustoase prăjituri, oricui i se poate întâmpla uneori ca, din grabă sau din neatenție, să i se taie crema de unt pentru prăjituri. O cremă tăiată nu numai că arată inestetic, dar capătă o textură neplăcută și nu o mai poți folosi pentru tort. Asta înseamnă ingrediente irosite și timp pierdut, dar și o masă servită fără desert, dacă nu mai ai timp să faci altă prăjitură. Însă trebuie să știi că o cremă tăiată poate fi salvată, dacă pui în aplicare câteva trucuri.

De ce se taie crema

Crema de unt se taie din două motive:

  • Nu este la temperatura camerei înainte de încorporarea untului
  • Nu amesteci suficient de bine și de rapid ingredientele

În primul rând, atât untul, cât și crema trebuie să fie la aceeași temperatură, dar nu abia scoase din frigider. Diferențele de temperatură fac ca untul să își lase apă, iar crema să capete o consistență apoasă. Untul trebuie adăugat treptat, linguriță cu linguriță, fără să-l pui pe tot odată.

Pe de altă parte, dacă nu amesteci bine, la viteză mare, crema nu se va omogeniza cum trebuie și se va tăia. Consistența corectă trebuie să fie ușor vâscoasă, iar cel mai simplu mod de a o obține este să folosești un astfel de aparat rapid și eficient, care nu lipsește din casa niciunei gospodine adevărate și care îți scurtează la jumătate timpul petrecut amestecând ingredientele. În plus, îl poți folosi pentru zeci de rețete gustoase, de la piureuri la înghețate sau creme delicioase, care îți vor ieși de fiecare dată ca la carte.

Cum repari o cremă tăiată

Nu te grăbi să arunci crema atunci când ți se taie. Există mai multe metode prin care poți încerca să o redresezi.

Pune vasul în care ai preparat crema de unt la bain-marie pe aragaz și las-o până când se încălzește și se înmoaie ușor. Crema nu ar trebui să stea la bain-marie mai mult de un minut, iar în acest timp o poți amesteca ușor cu telul. Când o iei de pe foc, folosește mixerul la o treaptă de viteză mică pentru a o omogeniza. Las-o apoi o oră la frigider, pentru a se întări puțin, apoi ar trebui să o poți întinde pe blaturi.

O cremă care s-a lichefiat poate fi întărită cu un praf de gelatină, doua-trei lingurițe de zahăr praf sau puțină cacao. Această metodă funcționează doar în cazul în care crema nu și-a lăsat multă apă, iar ingredientele pe care le adaugi vor absorbi excesul de sirop.

Ține cont să adaugi un ingredient extra în funcție de gustul pe care vrei să îl aibă crema: dacă ai una cu aromă de vanilie, folosește zahăr praf sau pudră de vanilie, o cremă de ciocolată poate fi dreasă cu praf de cacao, una cu aromă de cafea se rezolvă rapid cu ness sau pudră de cafea, fără să i se schimbe dramatic gustul.

Dacă respecți aceste sfaturi, crema ta de unt se va repara în doi timpi și trei mișcări și nimeni nu își va da seama când va gusta din prăjitura ta. În plus, nu ți se va mai întâmpla niciodată să arunci crema și să consumi ingrediente degeaba sau să muncești de două ori pentru un desert simplu de făcut.

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: Africa Studio  

Comments

comments

Previous:

Puterea alimentelor antioxidante

Next:

Lămâia este un remediu universal. 5 beneficii ale sale pe care sigur nu le știai

You may also like

Post a new comment