Combinatii alimentare sanatoase si gustoase

06 March of 2017

Facute cu cap, nu la intamplare, combinatiile dintre alimente sunt secretul care te mentine in forma si care creste aportul de nutrienti. Alimentatia sanatoasa tine de cateva reguli: un consum scazut de grasimi, un aport limitat de calorii si combinatiile inspirate intre alimente.

Iata cateva dintre cele mai sanatose si mai gustoase combinatii alimentare.

Adauga seminte de floarea soarelui crude in bolul cu cereale de dimineata. O lingura de seminte crude este suficient. Acestea aduc 100% din necesarul de alphaferol, cea mai activa forma de vitamina E. Vitamina E este un antioxidant pretios esential pentru mintinerea tineretii si vitalitatii.

Mananca ouale impreuna cu ardei rosu. Jumatate de ardei rosu contine mai mult de 100% din necesarul de vitamina C zilnica.

O lingura de germeni de grau adaugata intr-un pahar de suc de fructe sau legume aduce tot necesarul de zinc necesar zilnic si iti sustine perfect sistemul imunitar.

Cateva frunze de spanac proaspat adaugate in mancare sau in sadvisuri asigura circa 20% din necesarul de vitamina A, un antioxidant esential pentru origanismul tau. Inlocuieste cu frunze de spanac proaspat, oricare alte frunze de salata si vei avea ochi sanatosi si minte limpede pana la adanci batraneti.

Combina salata verde cu bucatele de somon, chiar si din conserva. Este esential pentru aportul de grasimi sanatoase, iar vitaminele din salata fac absorbtia acestora mult mai usoara.

Mananca oricand ai ocazia naut in combinatie cu rosii sau alte legume bogate in vitamina C. Absorbtia fierului din naut este mult imbunatatita.

Combina apa cu suc de fructe. Te hidratezi si completezi aportul zilnic de vitamine. Combinata cu suc de fructe apa este mult mai placuta la gust.

Combina fructele proaspete cu iaurt. In felul acesta vitaminele sunt mai usor asimilate, iar iaurtul este mult mai bun la gust.

Adauga patrunjel proaspat in paste. Vei suplimenta aportul de vitamina K, mai ales in dietele vegetariene. In plus adaugi un plus de vitamina C in dieta zilnica.

Adauga boabe de fasole in supele de zarzavat. Cresti nivelul de proteine si adaugi o sursa de fibre, care ajuta la mentinerea sub control a colesterolului si mentine sanatos tubul digestiv.

Combina sucul de struguri cu apa minerala carbogazoasa. Vei avea cea mai tonica bautura si vei aduce un plus de resveratrol, unul din cei mai activi antioxidanti cunoscuti.

Combina carnea cu suc de rosii, indiferent de preparat. In felul acesta sustii absorbtia fierului din carne.

Pune lamaie in ceaiul verde. Ceaiul verde este plin de antioxidanti, iar lamaia potenteaza absorbtia acestuia.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Vlăstari 
pentru vitalitate

Next:

9 mituri nutriționale și efectele lor

You may also like

Post a new comment