Ce nu ştiai despre banane si de ce este important sa le consumi

08 August of 2018

Bananele sunt printre cele mai populare fructe tropicale de sezon dar, pe lângă gustul lor dulce şi aroma unică, oferă numeroase beneficii organismului. Făcând parte din familia Musaceae, bananele ocupă locul patru într-un top al celor mai cultivate fructe din lume.

– Specialiştii susţin că bananele sunt benefice în curele de slăbire pentru că nu au foarte multe calorii, însă sunt foarte bogate în substanţe nutritive. În plus, au şi un conţinut ridicat de fibre şi de potasiu. Experţii spun că persoanele care au în organism o cantitate mare din acest mineral îşi scad riscul accidentului vascular cu 24%. În plus, banana protejează împotriva ulcerului.
– Fiind bogate în potasiu, bananele au proprietăţi antiacide şi pot fi folosite pentru a scăpa de arsurile stomacale.
Astfel, specialiştii le recomandă persoanelor care suferă de această afecţiune să consume banane de trei-patru ori pe săptămână. O altă soluţie naturistă pentru a scăpa de arsuri o reprezintă ceaiul de muşeţel.
– Electroliţii din banane hrănesc organismul şi ajută la calmarea problemelor digestive de tot soiul. Fibrele şi pectina din acestea, de asemenea, ajută la menţinerea unui proces digestiv sănătos şi la eliminarea toxinelor.
– Sprijină funcţiile cognitive şi ţin depresia departe! Banana este o sursă preţioasă de triptofan, precursorul serotoninei, neurotransmiţătorul responsabil cu plăcerea, starea de bine şi reglarea dispoziţiei.

– Bananele sunt indicate hipertensivilor. Potasiul are proprietatea de a regla presiunea sângelui şi de a accelera metabolismul. În plus, banana este un fruct săţios, ideal pentru micul dejun.
– Dacă ai petrecut până târziu, unul dintre cele mai rapide moduri de a vindeca mahmureala este un milkshake de banane, lapte îndulcit cu miere. Bananele calmează stomacul şi, cu ajutorul mierii, reglează nivelul de zahăr din sânge, în timp ce laptele calmează şi rehidratează organismul. În plus, este o băutură pur şi simplu delicioasă!
– Nutriţioniştii recomandă consumul de banane în special persoanelor care fac sport. Ei susţin că înaintea unui antrenament intens la sală este recomandat să consumi două banane.

– Bananele nu cresc in copaci, ci dintr-o planta uriasa inrudita cu ghimbirul; Arheologii spun ca ar fi printre primele fructe cultivate de om; Coaja de banana este comestibila. In unele tari din coaja se fac: bere, vin sau otet; Bananele ajuta la durerile de stomac si de cap; de asemenea amelioreaza usturimea provocata de intepatura insectelor;

– Banana este cel mai radioactiv aliment, datorita cantitatii mare de potasiu. Acesta esre unul din motivele pentru care nu trebuie sa mananci mai mult de trei banane pe zi. Este de dorit ca in cazul incare esti mare amator de banane si le consumi zilnic sa nu mananci mai mult de doua fructe in fiecare zi.

Iată mai jos câteva reţete extrem de uşor de preparat dar şi cu un gust desăvârşit, ce au la bază bananele:
Fresh DELICIOS de PEPENE galben şi BANANE
Răcoreşte-te în cel mai simplu mod cu putinţă cu ajutorul unei băuturi delicioase, preparată chiar de tine. Atât pepenele galben cât şi banana sunt surse excelente de vitamine si minerale, necesare organismului tău, iar portocala este cunoscută pentru conţinutul său ridicat de vitamina C.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Alimente care combat 
deficitul de fier

Next:

9 beneficii ale castravetelui

You may also like

Post a new comment