Ardeii, de la dulce la iute

04 August of 2014

Credit foto: © unpict - Fotolia.com

Credit foto: © unpict – Fotolia.com

Umpluți, în tocănițe, salate sau drept garnitură, ardeii sunt vedetele legumelor de vară. Culoarea lor depinde de gradul de coacere: ardeii verzi și necopți au un gust intens și ușor ierbos, ardeii copți galbeni și roșii au o dulceață plă­cută și sunt ușor zemoși. Jumătate de ardei acoperă necesarul zilnic de vitamina C.

Ardeii grași Ardeii mari și rotunzi sunt ideali pentru umplut și conferă salatelor un gust intens. De asemenea, pot fi căliți, drept garnitură.

Ardeii capia Seamănă cu ardeii iuți, dar sunt mari și dulci. Coaja sub­­țire și pulpa aromată îi fac per­fecți pentru salate și pentru coacere.

Ardeii iuți sunt mici și răi. Dacă dorești un gust mai blând, îndepărtează semințele și pielițele albe, unde se află cea mai mare parte din capsaicină, substanța iute.

Degețele: rulouri de ardei

Ingrediente pentru 16 bucăți: •2 ardei grași mari și roșii •2 ardei grași galbeni •500 g mozzarella •32 de frunze mari de busuioc

1 Ardeii se taie în jumătate, se curăță și se decojesc. Mozzarella se taie în 16 felii groase. Jumătățile de ardei se taie în două, pe lungime. 2 Pe bucățile de ardei se pun câte 2 frunze de busuioc și 1 bucată de mozzarella. Se rulează și se fixează cu o scobitoare.

Preparare: 30 de minute. o bucată: cca 160 kcal; Proteine: 10 g; Grăsimi: 10 g; Carbohidrați: 2 g

Comments

comments

Previous:

Regimul cretan, secretul longevității

Next:

Cum recunoaștem uleiul de măsline de calitate

You may also like

Post a new comment