Alege cel mai bun ulei de măsline

22 January of 2019

Alege cel mai bun ulei de măsline – Toți știm că uleiul de măsline e excelent pentru sănătate. Deliciosul produs mediteraneean este plin de grăsimi bune. Dar cum să-l alegem pe cel de calitate?

La supermarket, oferta este 
foarte mare. Există și magazine bio care ne îmbie cu produse fine. Așadar, ce poate face 
cumpărătorul? Poate să se informeze. 
Uleiul seamănă puțin cu vinul în această privință și merită să afli 
mai multe despre el înainte de 
a-l cumpăra.

Mai întâi, alege un ulei „extravirgin“ Expresia nu are nimic de-a face 
cu moralitatea uleiului, ci cu procedura de obținere a lui. Dacă el este extravirgin înseamnă că s-a obținut prin presare mecanică, fără a se folosi solvenți chimici. Expresia însă nu este neapărat o garanție a purității sau calității, deși înseamnă că uleiul 
este mai proaspăt.

Verifică data expirarii  
Ca orice alt aliment, uleiul de măsline expiră, așa că alege unul cât mai proaspăt posibil. Nu cumpăra ulei 
extravirgin mai vechi de un an. 
Nu te lăsa păcălită de etichete pe care scrie „presat la rece“, „pur“ și „ușor“; ele sună bine, dar, de regulă, nu 
au nicio semnificație, fiind doar 
expresii de marketing.

Observă recipientul 
Uleiul de măsline extra virgin se îmbuteliază în sticle de culoare închisă, 
niciodată de plastic, pentru a proteja conținutul de lumină.

Cumpără din surse de încredere 
Dacă știi un magazin bun de unde cumperi de mult timp, rămâi fidelă. De regulă, magazinele mici sunt preferabile, deoarece acolo marfa este rulată tot timpul și nu are timp să se învechească. Cumpără cantități mici de ulei și păstrează-l la loc întunecos, cu sticla închisă cu capac și departe de căldura aragazului. Folosește des 
uleiul; altfel, râncezește.

Nu te teme de degustări 
Dacă încă nu știi ce ulei să alegi, mergi la o degustare de ulei de măsline. Produsele de calitate au un gust proaspăt, ierbos, gras și ușor amar. Când găsești uleiul care-ți place, cumpără sticla din spatele raftului, care stă la întuneric.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Rodia, fructul iernii

Next:

Cum poti consuma semintele de in

You may also like

Post a new comment