10 alimente pentru detoxifierea de primavara

17 March of 2017

Detoxifierea de primavara nu trebuie sa fie o corvoada, un demers complicat sau chinuitor, ci o ica bucurie. Strategia corecta pentru reusita unui plan de detoxifiere trebuie sa implice un aport crescut de alimente benefice si reducerea la minimum a alimentelor care aduc prejudicii sanatatii.

Pentru aceasta o lista cu alimente care pot sustine un plan de detoxifiere de primavara este necesar si util.

Sfecla

Este bogata in vitaminele B3, B6 si C, dar si beta-caroten. Are si mult fier, magneziu, zinc si calciu, toate necesare pentru o detoxifiere optima si o eliminare a toxinelor. Sustine si o functionare optima a vezicii biliare si a ficatului, organe esentiale pentru distrugerea elementelor nesanatoase din corp. O cantitate mare de sfecla iti imbunatateste digestia si elimina “deseurile”.

Alge marine

Algele au foarte multi antioxidanti care fac sangele sa fie mai alcalin si ajuta tractul digestiv. O substanta activa din aceste plante absoarbe toxinele si le elimina, oferind multe minerale, care sunt foarte asemanatoare cu cele din organismul uman.

Papadia

Papadia este extrem de bogata intr-o multime de substante folositoare organismului, precum minerale si fitonutrienti. Acestia sunt cei mai buni antioxidanti posibili, curatand corpul.

Brocoli

Brocoli contine foarte multe fitochimicale care sunt eliberate cand este tocat, mestecat, fermentat sau gatit, ceea ce il transforma intr-o leguma ideala pentru detoxifiere. Poate fi consumat intr-o multitudine de combinatii, ceea ce il face sa fie extrem de versatil.

Semintele de in

Acestea sunt super-alimente atunci cand vine vorba de detofixiere. Au foarte multe fibre, care alunga toxinele din tractul intestinal, continand si omega 3. Consuma 2 linguri de seminte de in cu zeama de lamaie in fiecare dimineata.

Lamaia

Cine nu iubeste lamaile? Acest fruct minunat stimuleaza eliberarea enzimelor si ajuta la transformarea toxinelor in apa. Daca bei zeama de lamaie la prima ora a diminetii, pe stomacul gol, vei echilibra nivelul de acid.

Usturoiul

Niciun plan de detoxifiere nu trebuie sa excluda usturoiul, care este un antiseptic, un antibiotic si un antiviral de exceptie. Scapand corpul de agentii patogeni vei deveni mai sanatos si organismul va lupta mai bine cu toxinele. Sulful pe care usturoiul il contine in mod normal este esential in acest proces.

Anghinarea

Anghinarea nu doar are un gust foarte bun, dar este si incredibil de sanatoasa. Are si un efect diuretic bland asupra rinichilor, asigurand o buna eliminare a toxinelor.

Turmericul

Curcuminul este ingredientul activ din turmeric, acesta dandu-i culoarea galbena, caracteristica. Felul in care va functiona acesta asupra corpului depinde de varsta, gene, stil de viata, acest ingredient fiind des folosit in tratarea bolile digestive.

Merele

Merele sunt pline de nutrienti, vei obtine numeroase fibre, minerale si fitochimicale, precum flavonoizii. Au pectina, care ajuta la eliminarea tuturor aditivilor artificiali intrati in corp din mancare. Cel mai bine este sa alegi merele organice si neaparat sa le mananci cu tot cu coaja, caci cele gasite in mod natural in magazine au foarte multe reziduuri si pesticide.

Citeste si:

 

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Cu burta la cale și mintea brici!

Next:

Cele mai periculoase combinații între medicamente și alimente

You may also like

Post a new comment