Nu trebuie să aștepți un an întreg să strângi bani pentru vacanță

29 March of 2016

Fiecare dintre noi merită o vacanță într-un loc deosebit cel puțin o dată pe an, însă de multe ori aceste călătorii sunt destul de scumpe și trebuie să strâgem bani luni întregi pentru ele. Fără un plan bine stabilit de economisire, vacanțele sunt amânate mereu pentru anul următor și unele destinații rămân la stadiul de dorință întreaga viață.

Trebuie sa recunoaștem și faptul că uneori reușim să strângem o sumă frumușică, iar apoi ajungem să o cheltuim treptat, pe nimicuri, iar visul nostru pare mult mai îndepărtat. Creditele mici, cu rate lunare fixe, pe care aproape că nici nu le simțim la buzunar sunt o soluție ingenioasă pentru a te bucura de destinații exotice fără amânări și compromisuri prea mari. Aici poți găsi soluții pentru finanțarea vacanței la care ai visat dintotdeauna, fără să mai aștepți un moment care s-ar putea să nu vină niciodată.

Cum să mergi în destinații scumpe, cu bani puțini

Câteva dintre destinațiile la care mulți dintre noi visăm par a fi rezervate doar persoanelor cu dare de mână. De aceea, de multe ori nici nu ne interesăm care ar fi prețurile reale pentru o călătorie într-o anumită țară pentru că oricum considerăm că este peste puterea noastră financiară.

În realitate, însă, multe destinații sunt mai accesibile decât ai putea crede. Secretul stă într-o planificare ingenioasă a călătoriei. Spre exemplu, o vacanță într-o insulă exotica, unde vremea este bună de plajă în orice perioadă din an, poate fi planificată și în extrasezon, când prețurile de cazare și cele de la restaurante sunt și cu 50% mai mici decât în timpul verii.

Biletele de avion sunt mult mai ieftine dacă le achizițonezi cu mai multă vreme înainte. În același timp, un truc pentru a vedea țări îndepărtate cu un buget limitat îl reprezintă și ofertele companiilor aeriene. Periodic, acestea au promoții avantajoase pentru anumite țări și drumul te poate costa și de trei ori mai puțin, dacă urmărești aceste oferte.

Nu merge în străinătate fără să știi care sunt prețurile practicate de obicei la restaurante sau la obiectivele turistice. Cu o simplă căutare pe internet poți afla exact cât te costă mesele în oraș și intrările la muzee sau în parcurile de distracție. În acest fel poți să îți dai seama exact cât vei cheltui. Urmărește și bloguri sau site-uri de călătorii, unde poți afla de locuri mai ieftine pentru a lua masa sau pentru a te caza pe durata șederii.

bani pentru vacanta

Alege destinațiile cu grijă și ia mai mulți prieteni cu tine

Multe dintre orașele europene sau stațiunile turistice populare sunt destul de scumpe, însă simplul fapt că sunt celebre nu le face în mod automat și cele mai frumoase. O vacanță în Provence este una la care mulți dintre noi visăm, însă o săptămână petrecută în Languedoc, o zonă la fel de frumoasă din Franța, te va costa mult mai puțin.

O altă modalitate de a te bucura de o vacanță cu un buget mai mic este de a aduna un grup mai mare de prieteni. Prețurile pentru închirierea unei case întregi sau a unui apartament sunt mai scăzute față de cele ale unei camere de hotel pentru două persoane, așa că este mult mai avantajos să călătorești alături de mai mulți prieteni.

Dacă optezi pentru cazarea într-un apartament închiriat sau într-o casă, vei economisi sume importante din cele destinate mâncării, spre exemplu. Poți pregăti cafeaua dimineața chiar în bucătăria casei, astfel încât să nu mai fii nevoită să o comanzi la restaurant. Același lucru este valabil și în cazul în care vrei să mergi într-o plimbare lungă prin stațiune sau prin oraș, în loc să cumperi mâncare pe drum de la un stand stradal, poți pregăti acasă câteva sandvișuri cu produse din supermarket.

Vacanțele pe cont propriu sunt mult mai ieftine decât cele rezervate prin agenții de turism. Poți să te cazezi la persoane particulare, cu prețuri mai mici decât au hotelurile și stai atât cât te țin buzunarele. O călătorie planificată de tine, de la un capăt la altul, va fi o bătaie mai mare de cap, însă va fi și mai ieftină.

Cheltuieli pe care trebuie sa le iei în calcul

În funcție de destinația aleasă, dar și de timpul de ședere, s-ar putea ca bugetul tău să aibă nevoie de ceva suplimentări. Două săptămâni în Africa sunt cu totul diferite față de câteva zile la Paris și implică cu totul alte costuri.

Asigurarea medicală pentru călătorii nu trebuie uitată atunci când pleci în vacanță, mai ales dacă planuiești să stai mai mult. Este bine să fii prevăzător și să știi că în cazul unui eveniment neplăcut vei primi îngrijirile necesare.

Nu uita să calculezi și prețurile mijloacelor de transport în comun – în unele capitale europene ele sunt destul de mari și s-ar putea să ieși mai ieftin dacă alegi să închiriezi o bicicletă. Prețurile pentru vizitarea unor muzee, palate sau castele sunt și ele mari, în cele mai cunoscute dintre ele tarifele ajung și la 50 de euro, așa că nu pleca în vacanță înainte să știi toate aceste detalii.  

Tu unde visezi să mergi în următoarea vacanță? Care este destinația ta de vis?

Sursa foto: dollarphotoclub.com, pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Continentul de la Antipozi

Next:

Locuri unice din România care merită vizitate

You may also like

Post a new comment