Nu acumula nemulțumiri și frustrări. Uneori este bine să-ți exprimi furia în relația cu partenerul!

20 March of 2017

Nu acumula nemulțumiri și frustrări. Uneori este bine să-ți exprimi furia în relația cu partenerul!

Da, da, fac yoga. În general sunt o persoană relaxată. Totuși, uneori îmi place să mă enervez. Din cauza unor ni­micuri.

Iată o mică selecție a lucrurilor care mă irită în momentul de față: Mă enervez când cineva se oprește brusc în fața mea, la capătul scărilor rulante. Când cineva îmi trântește ușa în față. Când cineva clefăie la masă. Când cineva folosește ultimul petic de hârtie igienică și nu pune altă rolă în loc. Când cineva promite să sune și nu sună. Când cineva mă înghesuie. Când cineva merge pe banda din stânga a autostrăzii cu 90 km/h. Când un șofer de taxi nu știe unde este gara. Când în dimineața zilei de sâmbătă, la supermarket este deschisă doar o casă. Când în magazinul de haine se găsesc doar măsuri XS, dar nimic măsura L. Când filtrul de cafea vrea mereu ceva de la mine (decalcifiere, schimbarea filtrului, cafea proaspăt măcinată…). Când oamenii cu care locuiesc (da, la voi mă refer!) își lasă pe jos hainele murdare. Când cineva folo­sește crema mea foarte scumpă pentru ten pentru a-și masa picioarele. Când stau mai mult de 5 minute la o coadă și sunt obligată să ascult o muzică odioasă. Când cineva aruncă gunoiul pe stradă. Când cineva nu ascultă când vorbesc.

Când… Aș putea să scriu în continuare ore în șir. Vezi tu, eu mă enervez destul de repede. Oare am, din cauza asta, o problemă adevărată? Este în regulă sau pur și simplu nu pot să mă controlez și trebuie neapărat să schimb ceva la mine? Este ceva în neregulă cu karma mea?

Nu. Dimpotrivă. Corpul are nevoie din când în când de o doză de adrenalină și este o senzație plăcută să lași presiunea să iasă. Iar nemulțumirile exprimate pot să devină un liant prețios în relație.

Într-un serial de televiziune care-mi place mult, mama spune deseori: „Nu merită să te cerți pentru asta!“ De multe ori așa este. Dar care e alternativa? Să țin totul în mine? Să iau calmante? Să trec prin viață intimidată? Sau să întreb la supermarket dacă nu pot deschide încă o casă? Să-l rog pe coleg să nu mai clefăie așa tare?

Să ascund hârtia igienică, pentru ca res­tul familiei să observe cum este fără ea? Cine se apără și lasă furia să iasă a câștigat deja foarte mult. Deseori la zece minute după ce a trecut furtuna pot râde pe tema aceasta. Și, da, mă enervez repede, dar din fericire îmi și trece foarte repede.

P.S.: Acum aș putea să urlu! Calculatorul meu tocmai s-a stins și cred că trebuie să scriu totul din nou. Cred că ar fi bine să fac puțină yoga. AUMMMMM!

Citeste si:

Potpuriuri înmiresmate

Mesaje înflorate

9 sfaturi pentru o atitudine pozitivă în vremea pandemiei

Articol exclusiv online/ text: echipa femeia/ foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Să colorăm frumos!

Next:

10 motive pentru care să îți petreci timpul în afara casei, în natură

You may also like

Post a new comment