Nu am chef azi…

12 January of 2015

Relația e bună, băr­batul satis­făcător și totuși momentele intime sunt tot mai rare…

Poate că îți ami­n­tești cum era la începutul relației, cât de des făceați dragoste atunci. Și te întrebi de ce în ultime vreme pur și simplu nu prea mai ai chef de sex. Să vedem care ar putea fi cauzele…
Anticoncepționalele  – in­fluențează uneori echilibrul hormonal. Când sunt luate pe termen lung, gestagenul din ele scade libidoul. Rezolvare: schim­bă metoda de con­tra­cepție!
Baby blues – Nașterea a trecut cu bine, dar cel mic captează toată atenția. Pe lângă că e extenuată, mama se și teme că sexul ar putea fi dureros din cauza tăieturii perineale sau că, dimpotrivă, este „prea lărgită” după naștere. În plus, prolactina din timpul alăptării scade și ea libidoul. Rezolvare: exerciții Kegel și ma­sarea regulată a cicatricei cu creme pe bază de estrogeni.
Boli cronice – Este vorba atât de acele boli care dau pes­te cap echilibrul hormonal al corpului (probleme cu tiroida, cu inima, rinichii sau vezica, tensiune, diabet, depresii etc.), cât și de tratamentele luate pentru a le ține în frâu (cortizon, cimetidină, beta­blo­­canți sau antidepresive triciclice). Rezolvare: discutați cu medicul și schimbați tratamentul.
Menopauză – Între 45 și 52 de ani, corpul produce din ce în ce mai puțini hor­moni sexuali: cam cu 80% mai puțin estrogen și de două ori mai puțin testosteron. Vaginul nu mai este la fel de elastic și umed, pielea devine mai sensibilă. Rezolvare: geluri lubrifiante.
Dureri inexplicabile – Uneori există dureri în zona intimă care par să nu aibă vreo explicație anume. De cele mai multe ori e vorba de iritații din cauza unei infecții sau ciuperci. Sau poate fi vorba de o endometrioză ori ceva complicat. Rezolvare: o vizită la ginecologie te va lămuri.
Stres – Serviciu, copii, gospodărie – cine mai are chef de sex seara, când cazi lată de oboseală? Stresul este moartea pasiunii. Pe de altă parte însă funcționează și în sens invers: sexul reduce stresul. Rezolvare: relaxare prin sport (fitness, sală) și alimentație. Și se mai spune că ardeii chilli ar relaxa și ar crește libidoul feminin…

Comments

comments

Previous:

Dans fierbinte într-o altă lume

sotie ideala

Next:

Esti sotia ideala? Test!

You may also like

Post a new comment