Nu bea apa noaptea, inainte de culcare. Nu-ti strici doar somnul

23 June of 2020

Probabil toată lumea știe că o hidratare corespunzătoare te ajută să-ți menții sistemul imunitar la cote de invidiat. Este important de zis că hidratarea trebuie să se facă în timpul zilei, cât corpul este activ și are nevoie de energie, însă este foarte adevărat că unii oameni simt nevoia de apă și în timpul somnului, noaptea, și se trezesc de multe ori cu gura uscată. Cu toate acestea, specialiștii avertizează că hidratarea în perioada de repaus a corpului nu este indicată. Iată de ce…

1. Cu cât bei mai multă apă înainte de a dormi, cu atât va trebui să te scoli și să mergi la baie, noaptea. Și, evident, asta nu este o situație ideală pentru cei care încearcă să doarmă liniștiți toată noaptea.
2. Dacă nu te trezești să mergi la baie în timpul nopții, vezica urinară va fi mai plină pe toată perioada nopții. Din această cauză este mai probabil să te confrunți cu infecții ale vezicii urinare sau alte infecții ale tractului urinar. Aceste boli sunt extrem de neplăcute și mai dificil de tratat.
3. Întreruperea prea deasă a ciclului de somn poate afecta sănătatea inimii. Studiile arată că după vârsta de 45 de ani, riscul de a dezvolta boli de inimă crește în funcție de tipul de somn. Așadar, dacă ai un istoric familial bogat în aceste probleme cardiace, încearcă să renunți la a bea apă înainte de culcare și asigură-ți un somn odihnitor.
4. Chiar dacă nu te trezești mereu pentru a merge la baie, pentru că ești cu vezica plină, corpul tău procesează nevoia de a urina ca o problemă și traduce totul în coșmaruri. Astfel, somnul devine agitat și nu mai este odihnitor.
5. O vezică plină toată noaptea poate provoca, de asemenea, constipație, o afecțiune cu consecințe nefaste asupra organismului.

Consumând suficientă apă în timpul orelor de veghe, îi permiți corpului și sistemului digestiv să se reseteze în timp ce dormi. A bea suficientă apă în timpul zilei este o modalitate excelentă de a evita riscul constipației.

Citeste si: Cum tratezi infectiile urinare

Articol exclusiv online, text: Ada Oprea, sursa foto: unsplash.com

Comments

comments

mancare japoneza

Previous:

Cum să îți menții greutatea chiar și în izolare

femeie la menopauza

Next:

Cum să treci cu bine peste menopauză

You may also like

Post a new comment