Probabil toată lumea știe că o hidratare corespunzătoare te ajută să-ți menții sistemul imunitar la cote de invidiat. Este important de zis că hidratarea trebuie să se facă în timpul zilei, cât corpul este activ și are nevoie de energie, însă este foarte adevărat că unii oameni simt nevoia de apă și în timpul somnului, noaptea, și se trezesc de multe ori cu gura uscată. Cu toate acestea, specialiștii avertizează că hidratarea în perioada de repaus a corpului nu este indicată. Iată de ce…
1. Cu cât bei mai multă apă înainte de a dormi, cu atât va trebui să te scoli și să mergi la baie, noaptea. Și, evident, asta nu este o situație ideală pentru cei care încearcă să doarmă liniștiți toată noaptea.
2. Dacă nu te trezești să mergi la baie în timpul nopții, vezica urinară va fi mai plină pe toată perioada nopții. Din această cauză este mai probabil să te confrunți cu infecții ale vezicii urinare sau alte infecții ale tractului urinar. Aceste boli sunt extrem de neplăcute și mai dificil de tratat.
3. Întreruperea prea deasă a ciclului de somn poate afecta sănătatea inimii. Studiile arată că după vârsta de 45 de ani, riscul de a dezvolta boli de inimă crește în funcție de tipul de somn. Așadar, dacă ai un istoric familial bogat în aceste probleme cardiace, încearcă să renunți la a bea apă înainte de culcare și asigură-ți un somn odihnitor.
4. Chiar dacă nu te trezești mereu pentru a merge la baie, pentru că ești cu vezica plină, corpul tău procesează nevoia de a urina ca o problemă și traduce totul în coșmaruri. Astfel, somnul devine agitat și nu mai este odihnitor.
5. O vezică plină toată noaptea poate provoca, de asemenea, constipație, o afecțiune cu consecințe nefaste asupra organismului.
Consumând suficientă apă în timpul orelor de veghe, îi permiți corpului și sistemului digestiv să se reseteze în timp ce dormi. A bea suficientă apă în timpul zilei este o modalitate excelentă de a evita riscul constipației.
Citeste si: Cum tratezi infectiile urinare
Articol exclusiv online, text: Ada Oprea, sursa foto: unsplash.com
Comments

Previous:
Cum să îți menții greutatea chiar și în izolare

Next:
Cum să treci cu bine peste menopauză
You may also like
-
11 Apr
Mit si adevar despre hrana sanatoasa. Revolutia alimentara, varianta buna
NutrițieCand bunica mea era in floarea varstei nu era nici o problema sa mananci oua ...
-
24 Sep
Cum te feresc de boli fructele şi legumele de toamnă
NutrițieOdată cu venirea toamnei trebuie să ne axăm pe fructele şi legumele de sezon pentru ...
-
17 Feb
Lămâia, remediu universal. Beneficii pe care sigur nu le știai
NutrițieȘtiai că lămâia te ajută să-ți cureți ficatul de toxine și să slăbești? Este un ...
-
16 Jan
Probleme cu tiroida: semne si simptome
MedicinăZeci de milioane de oameni din întreaga lume au o problemă cu tiroida, dar cei ...