Nivelul de hCG-ului un posibil indicator al sarcinii gemelare

02 March of 2020

În timpul sarcinii timpurii, placenta produce un hormon (hCG) pentru a sprijini creșterea fătului. Arată însă nivelul crescut de hCG o sarcină gemelară? Răspunsul nu este clar, dar iată câteva informații utile.

Pentru a determina nivelurile de hCG din corpul, vei avea nevoie de un test de sânge. Nivelul hCG, de obicei, se dublează la fiecare 29-53 de ore în primele săptămâni de sarcină. Specialiștii spun că hCG atinge de regulă un nivel de 90-100.000 mIU/ml. Însă atunci când analizează rezultatele testelor hCG, medicii acordă atenție tendințelor în locul cifrelor. Acest lucru se datorează faptului că există o gamă largă de niveluri normale de hCG și, atâta timp cât hCG crește așa cum era de așteptat, sarcina este probabil sănătoasă.

Scăderea sau creșterea nivelului de hCG în sarcina timpurie ar putea semnala un avort spontan sau o sarcină ectopică. Pe de altă parte, nivelul neobișnuit de ridicat de hCG ar putea arăta și o sarcină cu gemeni.

Uneori, în sarcinile gemelare, există o creștere mai mare a tendinței inițiale de hCG, spune Maureen Baldwin, profesor asistent de Obstetrică și Ginecologie la Oregon Health and Science University. Mai exact, sarcinile gemene sau multiple pot avea niveluri de hCG cu 30-50% mai mari decât sarcinile cu un singur făt.

Chiar și așa, detectarea nivelurilor ridicate de hCG nu poate prezice în mod automat sarcinile gemelare. Acest lucru se datorează faptului că nivelurile de hCG variază foarte mult în funcție de femeie și există o gamă largă de niveluri normale. În plus, nu orice femeie prezintă un nivel crescut de hCG chiar dacă ea duce o sarcină multiplă.

Pentru a afla răspunsul corect, trebuie să faci o ecografie după ce trece a șasea săptămână de sarcină. Atâta timp cât nivelul tău de hCG continuă să crească, cifrele mai mari decât cele normale nu ar trebui să afecteze sănătatea sarcinii. Medicul care îți monitorizează perioada de gravidie îți poate solicita efectuarea unor teste în plus pentru a evalua starea de sănătate a ta și a fătului, dar și pentru a vedea posibilitatea de a avea o sarcină multiplă.

Citeste si:

sursa foto: pexels.com/articol exclusiv online: Ada Oprea

Comments

comments

Previous:

Studiu: Care sunt prietenii ideali

Next:

În laptele matern există compuși similari cu cei ai plantei de canabis

You may also like

Post a new comment