Nicoleta Luciu

13 May of 2011

„Îmi place atmosfera cu casa plină de rude, prieteni, copii, râsete și voie bună, mai ales de Paște“

Foto: Paul Diaconu

Cum reușește Nicoleta Luciu să-și poarte frumusețea cu atâta naturalețe și modestie e un secret. Ar fi putut, cu siguranță, să țină prima pagină a tabloidelor zilnic. Însă preferă să aibă o viață normală, să își împartă timpul liber între cei doi Zsolt ai ei, tatăl și fiul, și să își vadă de profesia de actriță. Acum poate fi văzută în serialul „Iubire și onoare” de la Acasă TV, însă o așteptăm pe Nicoleta și în lungmetraje. Pentru că nu este doar frumoasă, ci și mun­cește foarte mult și are talent cu carul.
Cum împaci actoria și filmul cu viața de familie?
N. L. Foarte bine, mai ales că și Zsolt cel mic a început „serviciul”, merge la grădiniță. Cu Zsolt cel mare mă văd de vineri până duminică sau luni, când vine el în București, sau, când se poate, mă duc eu la Miercurea-Ciuc.
Ce mai face puiul tău?
N. L. Crește și, mai nou, își impune punctul de vedere, are multă personalitate. Ca să mănânce ceva anume, îi spun că iaurtul cu cereale îl ajută să aibă dinți sănătoși precum personajele din „Ice Age”, iar supa e bună pentru mușchi, îl ajută să fie puternic precum Tarzan. A început să vorbească și în maghiară, și în engleză. Ne uităm la desene animate împreună, facem construcții din piese lego. Îi plac cursele de mașini și joacă hochei prin casă cu o crosă pentru copii pe care i-a cumpărat-o taică-su. Îi place să și deseneze. Prin el îmi retrăiesc copilaria, retrăiesc momente cărora atunci nu le-am dat impor­tanță.
Cum veți petrece Paștele?
N. L. Ca în fiecare an, de Paște mergem la Mirecurea-Ciuc, un­de ne strângem toată familia și prietenii cu copiii lor. Anul acesta vom pregăti, pentru prima dată, mielul la grătar în curte. Îmi place enorm atmosfera cu casa plină de rude, prieteni, copii, râsete și voie bună, mai ales de Paște sau de alte sărbători. Bunicile se ocupă de aranjatul mesei și de prepararea mâncării, iar eu mă ocup de curățenie. Decorăm casa cu ornamente pascale, coșulețe cu iarbă și ouă roșii și îmi place să o ajut pe soacra mea la pregătirea cremșnitului. Când eram mici, mergeam cu Iuliana să luam lumină de la biserică. Îmi plăcea atmosfera de pe stradă, era o magie a sărbătorii.

Interviu: Ivana Iancu

Comments

comments

Previous:

“Câinii noștri fac parte din familie”

Next:

N-am știut în ce situație critică mă aflam. Povești de viață

You may also like

Post a new comment