Negrul si maro culorile care iti pot asigura succesul la interviul de angajare

09 December of 2015

Cele mai sigure culori la prima întâlnire profesională sunt cele tradiționale, cum ar fi negru, albastru, gri și maro, în timp ce culorile mai creative, ca portocaliul, ar putea părea excentrice la un interviu de angajare.

Site-ul de joburi CareerBuilder a publicat un sondaj desfășurat în rândul a 2.099 de persoane care lucrează la firme de recrutare. Potrivit lor, cele mai bune culori care se pot purta la un interviu de angajare sunt albastru și negru, iar cea mai nerecomandabilă este portocaliu.

Citeste si: Cum să faci față unui interviu

Fiecare culoare este asociată cu un mesaj. De exemplu, negrul duce cu gândul la leadership. Poate fi considerat o culoare rece, dar, dacă este purtat corect, poate sugera “strălucire, sofisticare și exclusivitate”. Negrul este o culoare de luat în serios, dacă este să ne gândim la Chanel și Yves Saint Laurent, care recurg la el pentru a arăta că sunt lideri în domeniul lor.

Albastrul este una din cele mai bune culori de purtat la un interviu de angajare fiindcă degajă încredere și siguranță. Lisa Johnson Mandell de la AOL Jobs consideră că “cea mai bună culoare pentru o astfel de ocazie este bleumarin fiindcă inspiră siguranță. Șansele de a obține un loc de muncă sunt cele mai ridicate când candidatul poartă bleumarin. Sau cel putin asa arata statisticile.

Culoare gri reflectă independență și capacitatea de a ieși în evidență, dublate de încredere în sine. Culoarea se mai asociază cu solitudinea, mesajul fiind că persoana care îl poartă este autonomă, independentă și aptă să gândească singură.

Citeste si: Mici capcane în rețeaua de socializare

Alte culori recomandate la interviul de angajare sunt alb și bej, însă interlocutorul ar putea crede că ele indică faptul că persoana este fadă sau că nu are încredere în sine. În schimb, dă impresia de organizare și meticulozitate fiindcă orice mic incident din neatenție ar lăsa urme pe ținuta de un alb imaculat. Cel mai bine este ca cei care vor să se angajeze să poarte alb sau bej la interviu dacă în firma unde vor să fie încadrați se poartă în general culori închise.

Culoarea maro inspiră căldură, siguranță, fiabilitate și credibilitate.

Roșul evocă pasiune și putere. Este cea mai bună culoare când se urmărește convingerea sau impresionarea interlocutorului. Se asociază și cu energie și curaj. Roșul trebuie purtat însă cu mult discernământ și cu multă atenție, pentru că excelsul este dăunător.

Citeste si: O nouă realitate: mame care lucrează de acasă

Culorile mai vii, cum ar fi verde, galben, portocaliu și violet, reflectă bucurie și atrag atenția, dar nu se asociază neapărat cu încrederea sau angajamentul, valori fundamentale care trebuie transmise la un interviu de angajare. Ele sunt recomandate mai degrabă la petreceri sau perioadele de timp liber.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Buchete de mireasa cu fructe si zarzavaturi

Next:

Sexy in haine de iarna

You may also like

Post a new comment