Ne mai dam o sansa

14 January of 2020

Ne mai dam o sansa. Incercam să reînviem relaţia – A trece printr-o despărțire este o încercare dificilă pentru ambele părți – atât pentru ea, cât şi pentru el. O vreme, fiecare trăiește o stare de debusolare şi tristeţe. Fiecare analizează lipsurile partenerului, dar se trezește privind într-o lumină nouă și calităţile acestuia. Psihologii susțin că în decursul primelor luni, cât timp durerea nu s-a vindecat încă, putem încerca să reînviem relaţia.

Autoanaliză

Fostul iubit mai poate fi adus înapoi… Dar merită oare? Desigur, atunci când ne obişnuim cu cineva, e foarte greu să învăţăm să trăim fără el. Avem impresia că în casă e pustiu, şi prea multă linişte, și avem o greutate pe suflet. Prima reacţie este să ne repezim la telefon şi să-l sunăm. În niciun caz! Pentru că psihologii ne sfătuiesc să nu ne grăbim, măcar o săptămână să rămânem în singurătate.

În primul rând, ca să avem timp să ne liniştim. În al doilea rând, trebuie să calculăm cu grijă toate plusurile şi minusurile bărbatului de care ne-am despărţit, să înţelegem ce ne dorim în general de la o relaţie şi ce nu ne mulţumea concret la cea pe care tocmai am rupt-o.

E posibil ca toate ne­mulțumirile pe care le aveam unul faţă de altul să pară mărunte dacă ne gândim la calităţile iubitului şi amintirile frumoase despre din viața în doi. Dacă ne dăm seama că, prin despărţire, pierdem mai mult decât câştigăm, fără îndoială că merită să luptăm pentru dragoste.

Planul „Întoarcerea“

Comunicarea cu fostul partener trebuie reînnoită cu grijă și delicateţe, fiindcă, pentru el, mai mult ca sigur, despărțirea reprezintă o traumă psihică la fel de serioasă ca şi pentru dvs. Statisticile arată că reprezentanţii sexului tare suportă tensiunile și certurile în cuplu de două ori mai greu decât femeile. Ei sunt mai interiorizați, de cele mai multe ori nu-şi arată sentimentele, ci suferă în tăcere, ori în singurătate, ori în compania unui prieten apropiat.

Psihologii specializați în probleme de familie ne asigură că nu e cazul să aşteptăm să facă el primul pas, pentru că, de cele mai multe ori, doamnele sunt cele care iniţiază ruptura, iar cauza sunt nemulțumirile serioase faţă de partener. Ceea ce, din punctul lui de vedere, înseamnă că verdictul nu poate fi schimbat. De aceea, chiar dacă îi pare foarte rău şi ar dori din toată inima să fie iar alături de iubita sa, e puţin probabil ca el să facă pasul spre împăcare.

Însă, în 90 din o sută de cazuri, el se va bucura să primească un telefon sau un mesaj de la dvs. Ceea ce trebuie să faceți este să încercați să restabiliţi legătura de prietenie, nu să vă cereţi iertare.

1 Nu forţaţi lucrurile. Nu uitaţi că e puţin probabil ca amândoi să uitaţi repede supărările şi jignirile din trecut. Încercaţi pur şi simplu ca, în discuţii, să nu vă referiţi la trecut. Comunicaţi degajat, discutând despre teme şi evenimente care au loc în viaţa dvs. în prezent. Partenerul trebuie să simtă că v-aţi schimbat – şi atunci relaţia, care are șanse să se reînnoiască, va căpăta cu totul alte nuanţe.

2 Iertaţi-l cu adevărat. Prin firea lor, femeile sunt dispuse să se împace cu fostul iubit în 99% din cazuri. Numai că, după reluarea relaţiei, nu vor pierde şansa să-i amintească partenerului de nemulțumirile din trecut. Dar exact de asemenea lucruri se tem cel mai mult iubiții/soţii care se reîntorc la vechea relație. De aceea este foarte important să ţineţi minte că, odată ce l-ați iertat, nu e cazul să-i mai amintiți de vechile păcate.

Vânt al schimbărilor
Uneori nu e posibil să ne reluăm relaţia cu fostul partener.
În acest caz, va trebui să învăţăm să trăim fără el.
În asemenea situaţii, psihologii le recomandă femeilor să nu se cramponeze
de trecut, ci să privească fără teamă spre viitor. Dar înainte de toate, trebuie…
1. Să faceți o schimbare de look. Schimbarea coafurii, a culorii părului, înnoirea garderobei vă ajută să vă priviţi cu alţi ochi. Schimbările de imagine atrag şi transformări interioare.
2. Să călătoriţi. Amintirile care vă dor sunt legate de locuri concrete din oraş sau de acasă. Prin urmare, schimbând atmosfera, vă eliberați de amintiri!

Citeste si:

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

„El a fost cea mai bună alegere atunci“. Până unde merge compromisul

Next:

Casatorie versus concubinaj. Avantaje și dezavantaje

You may also like

Post a new comment