N-a rezistat și s-a întors la mine. Povești adevărate!

12 February of 2012

Ana Florian este o luptătoare, o femeie tânără care s-a căsătorit, a rămas însărcinată, și Mihnea, soțul ei, a fost încântat. Timpul a trecut, Ana și-a luat în serios rolul de mamă pentru băiețelul lor, grija față de soț și gospodărie, deși îi era destul de dificil.

Mihnea obținuse un post de director adjunct și câștiga foarte bine, sporul casei fiind asigurat. Când Vlăduț a împlinit trei ani, Ana a avut primele semne ale unei noi sarcini, primite cu entuziasm de Mihnea și Vlăduț.

„Sarcina asta nu mi-a făcut probleme ca cea cu Vlăduț, dar mi-era greu cu treaba în gospodărie”, spune Ana. „Vlăduț  nu voia la grădiniță. I-am spus lui Mihnea și mi-a propus să-l țin acasă. Așa am făcut.”

Nici nu și-a dat seama când a trecut timpul și a născut o fetiță: „Toți eram fericiți cu Sabina, minunea noas­tră. Eu mă străduiam să fac față în bucă­tărie, să nu-i lipsească nimic lui Mihnea, la curățenia casei, cu copiii în parc, cu socotelile cheltuielilor etc. Eram atât de obosită seara la culcare, încât aveam im­presia că se mișcă patul cu mine. Ador­meam imediat. Convenisem cu Mihnea să se scoale noaptea dacă unul dintre copii avea nevoie de ceva și se achita de înțelegere, cu toate că venea din ce în ce mai târziu acasă. Într-o seară, mi s-a părut că miroase a parfum.”

Când  Sabina a împlinit un an, au făcut o mare petrecere, la care au venit rudele și prietenii. Ana a muncit pe brânci, dar a fost bine. A descoperit și sursa parfumului. „Eram foarte obosită, preo­cu­pată de soarta copiilor și atât de furi­oasă, încât i-am făcut bagajul”, povestește Ana. „S-a mutat la «parfu­ma­tă».

Am scos toți banii de pe card și am început să-mi ordonez acțiu­nile. Primul lucru – trebuia să divorțez. L-am anunțat. N-a zis nimic, dar nu părea încântat. Normal.” Al doilea lucru – trebuia să-și găsească o slujbă și o bonă. Era pe cont propriu și privea cu alți ochi în jurul ei.
„Parcă trăisem pe altă lume. Și brusc am început să-mi fac timp și pentru mine. Mă gândeam mereu la «parfu­mată»”, spune Ana, amintinidu-și amuzată.

Și-a schimbat câte ceva în garderobă și chiar printre parfumuri. S-a tuns, și-a schimbat lookul. Mihnea îi vizita duminica după-amiază. „La o lună, m-a rugat să-l primesc acasă. Nu i-am dat niciun răspuns la început. L-am lăsat să fiarbă un pic. Dar de Valentine’s Day l-am sunat și i-am zis că se poate întoarce acasă – dacă se schimbă.

Seara, a năvălit cu brațele pline de cadouri pentru copii și pentru mine. Și de atunci, este alături de mine și în bucătărie, și la cumpărat parfumuri”, povestește Ana cu un aer triumfător. Text: Veronica Bectaș/ sursa foto: unsplash

Comments

comments

Previous:

“Urmează-ți visul în ciuda obstacolelor”

Next:

Iubirea, de la agonie la extaz

You may also like

Post a new comment