Motive temeinice sa nasti dupa 35 de ani

18 November of 2015

Statistic, numărul femeilor de peste 35 de ani care aduc pe lume primul copil este mai mare decat al celor de 25 care nasc prima dată. Fenomenul este foarte interesant și dincolo de statisticile demografice pare să aibă și multe beneficii. Interesant este că femeile în intervalul de vârstă 35-40 de ani care aduc pe lume al doilea copil este și el mai mare decât al femeilor în intervalul 25-30 care nasc a doua oră.

Medicii sunt rezervați și condamnă această practică, femeile de peste 35 de ani care nasc prima dată fiind privite cu reticentă și cu o atitudine critică de medici. De regulă replica lor, sarcastică, este ”bine că ai doar 35, bine ca nu ai venit la 40!

Cu toate acestea avantajele femeilor de peste 35 de ani care aduc pe lume primul copil sunt evidente. Le enumerăm, nu cu intența de a pleda pentru sarcini târzii, ci din dorința de a le încuraja pe femeile de peste 35 de ani să aducă pe
lume copii!

Iată câteva motive excepționale pentru care la 35 de ani e perfect să faci copii!

Citeste si: Alăptarea, o experiență magică dar problematică

1. Poți face altceva mai întâi. De la a câștiga bani, la carieră, de la călătorii la studii, de la distracții, la echilibru și consolidarea cuplului. Ai putea avea trei copii la 28 de ani, dar poți face trei copii și după 35 de ani cu toate celelalte planuri realizate și împlinite, pentru că din punct de vedere al copiilor este absolut identic.

2. Energia debordantă pe care o ai la 20-30 de ani poate fi canalizată în alte scopuri, fără ca bebelusul venit pe lume mai târziu să întâlnească o femeie fără vlagă. A crește un copil, tehnic vorbind, este mult mai ușor decât pare pentru că totul îți vine în ajutor, de la scutece la tehnologie. În plus femile de 35 de ani sunt mult mai raționale, mai abile și mai bine oganizate decât cele de 20!

3. Experiența ta o să fie utilă și copilului și ție și dintr-o dată totul o să fie și mai simplu, și mai fumos, și mai bine. În plus vei avea o strategie mai bună pentru educația copilului tău și mai multă înțelepciune.

Citeste si: Ce te așteaptă când ești… gravidă a doua oară?

4. Vei avea o viață mult mai organizată și mult mai puține regrete. Cine spune că o femeie care are copii nu regretă unele situații din perioada când copilul nu era pe lume minte cu nerușinare. Regretele există dar ceea ce face dintr-o femeie o mamă bună este puterea de a le depăși sau ingonora.

5. Un copil făcut după 35 de ani este garanța că vei îmbătrânii mai greu și mult mai frumos. Copilul este cumulul suprem de motive pentru care vei avea grijă de tine și de felul în care arăți mult după 50 de ani și nu te vei simți cu adevărat bătrână, niciodată.

Lista cu argumente este mai lungă. Mă opresc aici pentru că sunt sigură că am provocat reacții neplăcute. În loc de final un sfat: dacă vrei copii nu trece de 40-42 înainte să-i faci…

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Copiii au nevoie de atentia parintilor

Next:

Lasati copiii sa fie copii!

You may also like

Post a new comment