Morcovii se combina perfect cu mierea si portocalele, iar preparati dupa aceasta retete garanteaza o explozie de gusturi si arome pentru masa de Craciun. Preparati asftel morcovii sunt o garnitura delicioasa, colorata si apetisanta, astfel ca este potrivita pentru orice masa, fie ca este o cina in familie sau o masa de gala.
Poti folosi morcovi obisnuiti, curatati si taiati in betisoare sau baby-carrot, in varianta congelata. Secretul reusitei acestui fel de mancare este sa folosesti marar proaspat, si pentru aspect si aroma, dar si pentru gust.
Citeste si: Doua prajituri de vis, cu mere
Ca sa pregatesti morcovii cu miere si portocale ai nevoie de 300 de grame de baby-carrot sau de patru morcovi obisnuiti, curatati si taiati in betisoare egale sau in rondele. Iti mai trebuie o portocala mare si zemoasa, doua linguri de ulei, sare, piper, doua linguri cu miere, o legatura de marar proaspat.
Incepe prin a incinge bine cuptorul. Taie portocala in doua. O jumatate de portocala o tai in bucati mari, neregulate, iar cealalata jumatate o storci. Amesteca uleiul, sucul de portocala si mierea pana rezulta un sirop gros. Adauga sare si piper din belsug. Pune morcovii intr-un vas care merge la cuptor si adauga siropul. Amesteca bine, astfel incat morcovii sa fie unsi bine pe toate partile. Da vasul la cuptor pentru 30 de minute. Scoate tava si intoarce morcovii. Adauga bucatile de portocala si intoarce vasul in cuptor pentru alte 10-15 minute, pana cand morcovii sunt bine facuti.
Citeste si:Băuturi calde pentru zile reci
Serveste morcovii cu miere si portocale, calduti, dupa ce ai presarat, deasupra, marar proaspat, tocat marunt.
Poti varia reteta adaugand alaturi de morcovi si betisoare de pastranc. Aroma puternica a pastarnacului da gust si se combina foarte bine cu mierea si sucul de portocala.
Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/
Comments

Previous:
Curcanul de Craciun, cea mai buna friptura

Next:
Rulada sofisticata cu legume. Bunatati pentru Craciun
You may also like
-
20 Oct
Tort de portocale. Simplu de făcut și incredibil de bun
CulinarTortul de portocale făcut după această rețetă este incredibil de bun. Se face foarte simplu, ...
-
04 Feb
Paine cu suc de rosii
CulinarAm mancat paine cu suc de rosii la o amica, acum cateva zile. In week-end ...
-
25 Mar
Orez cubanez, cu legume si fructe
CulinarReteta de orez cubanez cu fructe si legume o sa-ti para ciudata cand vei citi ...
-
25 Feb
Tarta cu branza si zmeura
CulinarTartă cu brânză și zmeură – ideală la o ceașcă de cafea Ingrediente (8 felii): ...