Monotonia vieții sexuale în cuplu

13 November of 2015

Afecțiunea reciprocă și nerăbdarea de a face sex în diferite contexte, cu toate variantele posibile de postură și tehnici, acestea sunt ingredientele unei vieți sexuale împlinite. Dacă ai avut parte de ele la începutul relației, cu timpul, ceea ce a fost o noutate poate deveni plictisitor.

Cum rezolvi monotonia vieții sexuale în cuplu?

Noi ne iubim, de ce monotonie? Simplu. Partenerii se obișnuiesc unul cu celălalt, este complet firesc și în multe pri­vințe este și bine, pentru că se produce o stare de confort în viața sexuală. Oricum, psihologii spun că prezența constantă a celuilalt în viața partenerului de cuplu duce adesea la ideea că, având atenție și interese reciproce, cuplul nu mai simte nevoia să comunice.

Citeste si: Disfuncția erectilă și viața de cuplu

Monotonia poate fi inamicul nr. 1 al vieții sexuale de cuplu – dacă ai să continui să faci același și același lucru, în cele din urmă noutatea va dispărea și mai devreme sau mai târziu se va instala plictiseala. Dacă faci sex numai în pat, folosind mereu aceleași poziții, se poate ca într-o zi să ți se pară că ceva nu e în regulă cu viața ta sexuală.

Cât de gravă este situația?
Obișnuința și rutina în orice aspect al vieții duc la plictiseală. La fel și în viața de cuplu.
Dacă simți că nu mai ai chef se sex, dacă amâni sexul, sunteți mereu obosiți, e clar că aveți nevoie de o schimbare majoră și rapidă. Uneori trebuie să realizezi că ești victima rutinei. Bărbaților adesea le este teamă să recunoască asta și se gândesc că este ceva greșit cu ei sau se gândesc că exprimarea cu voce tare a ceea ce simt ar putea traumatiza partenerul de cuplu. De aceea, inițiativa schimbării este bine-venită, indiferent cine o face.

Ce soluții avem împotriva monotoniei?
Vorbiți despre viața sexuală și despre dorințele voastre – de multe ori sexul este un subiect tabu. Dar primul pas pentru a avea o viață sexuală bună este să vorbești despre ceea ce îți dorești. Cere-i partenerului să îți împărtășească un vis erotic sau o fantezie pentru a avea o conversație incitantă și a vă dezvălui reciproc din dorințele voastre ascunse.

Citeste si: Cupluri regale, iubiri de poveste

Fă tu primul pas – nu contează cine face primul pas, poți să-l faci tu, deși crezi că partenerul nu vrea să se gândească la asta. Dacă tu simți plictiseala, cel mai probabil simte și el. Nu e plictisit/ă de persoana ta, ci de dinamica relației, relația a devenit plictisitoare. Dacă ai o idee bună de rupere a monotoniei, împărtășește-o cu partenerul.

Schimbă ceva, cât de puțin – dacă obișnuiești să faci sex doar duminica sau doar seara, schimbă. În timpul săptămânii sau dimineața este deja o schimbare de la rutină. Încercați să faceți sex în altă parte a casei – dacă obișnuiești să faci dragoste doar în pat, a venit momentul să schimbi locul – poți încerca și în alte locuri din casă, lasă frâu liber imaginației și urmează-ți fanteziile.

Descoperă-ți corpul – când a fost ultima oară când te-ai atins? Redescoperă-ți textura corpului, curbele fine, trebuie să te simți senzuală înainte de a-i cere partenerului să fie apre­ciativ la adresa ta.

Citeste si: Angelia Jolie si Brad Pitt se bat si vor divorta

Atinge-l și pe el – joacă-te cu degetele prin părul lui, când vă uitați la TV sau leneviți în pat. Mângâie-l pe spate când stați pe canapea și citiți.

Trimite-i un SMS îndrăzneț. Jucați după niște reguli –  introduceți reguli amuzante, pentru a condimenta viața amoroasă. Anunță, de exemplu, că azi e noaptea celor trei poziții, sau noaptea sexului, sau noaptea jocurilor erotice etc. Orice v-ar face să deveniți entuziasmați despre sex! Sau hotărâți că săptămâna asta nu veți avea parte de sex în pat și alegeți diverse alte locuri. Sau decideți că trei luni uitați de poziția misionarului. Sau introduceți propriile jocuri: pune-ți o eșarfă la ochi în timp ce explorezi corpul partenerului, așa ești obligat să îi explorezi noi „zone fierbinți“.

Articol exclusiv online
Text: Angela Cîlțan
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Scapă de temerile sexuale

Next:

Sex și cifre

You may also like

Post a new comment