Momente luminoase in familie

22 April of 2015

Fotolia_79158104_Subscription_XL

Cochete sau discrete, metalice sau din material textil, cu lumina puternică sau colorată, corpurile
de iluminat joacă un rol foarte important în amenajarea căminului tău.

Seara de abia aștep­tăm să ajungem acasă să ne relaxăm cu o baie parfumată și cu o carte bună. Și, pentru a ne odihni, avem nevoie de câteva ajutoare: o lumină discretă, uleiuri parfumate și un ceai fierbinte. Mai ales toamna, lumina artificială se face stăpână pe încăperi de la ore nu foarte înaintate. Hai să descoperim împreună cum trebuie să-ți alegi lampadarul, lustra sau veioza potrivită pentru fiecare cameră și activitate la care ai nevoie de lumină! În funcție de spațiul în care dorești s-o amplasezi, poți alege dintre mai multe categorii de corpuri de iluminat.

Atenție la măsurători! Înainte de a te decide asupra unei model sau al altuia, măsoară cu ajutorul unei rulete și notează-ți dimensiunile spațiului de care dispui. Este foarte important să ții cont de zona pe care vrei s-o luminezi.
De exemplu, pentru colțul de luat masa din living, alege o lustră lungă, eventual cu trei brațe. Caută centrul mesei și fixează apoi corpul de iluminat în tavan, în punctul corespunzător centrului. În bucătărie sunt recomandate spoturile, care au rolul de a scoate în evidență un anumit punct de atracție și a focaliza lumina pe blatul de lucru. Detalii de efect Candelabrele masive, impunătoare și sclipitoare nu se potrivesc oricărui living, deși sunt la mare modă acum. Ele sunt
recomandate spațiilor înalte, în care au loc să fie admirate. În dormitor, în centrul atenției trebuie
să fie veiozele. Aici te poți juca puțin cu nuanțele. Alege abajururi feminine, care îți creează o stare de visare. Formele inedite trebuie admirate de către toată lumea, așa că este bine să le amplasezi în living. Joacă-te cu dimensiunile și culorile, mai ales dacă pereții sunt albi și mobila în stil minimalist.

Ține cont de stilul în care-ți amenajezi locu­ința atunci când alegi corpurile de iluminat: ● Ai o locuință modernă, cu linii drepte și nuanțele uni predomină? Atunci îți propunem să te joci puțin cu forma lustrei. Sferele și modelele neobișnuite, care scot încăperea din anonimat, sunt preferatele noastre. Mizează pe efectul „UAU!“ de fiecare dată. Spune nu banalului! ● Îți place stilul clasic? Atunci mergi pe fier forjat sau candelabre prețioase. ● Într-o singură încăpere poți avea mai multe surse de lumină, dar încearcă, pe cât posibil, să păstrezi aceeași linie, pentru a nu supraîncărca. ● Pentru birou, întotdeauna vor fi potrivite veiozele cu picior reglabil, care difuzează o lumină optimă activității pe care trebuie să o desfășori. Când vine vorba de alegerea becului, trebuie să ții cont de specificațiile de pe eticheta lustrei, lampadarului sau veiozei. Economice sau nu, cu led sau cu lumină colorată, mai puternice sau mai slabe, există astăzi pe piață o diversitate de produse.

Credit foto: © imagewell10 / Fotolia

Comments

comments

Previous:

Sterilizarea este BUNĂ!

Next:

Amicul meu Iepurila. Un iepurie ca animal de companie

You may also like

Post a new comment