Moldovița și Sucevița – Căciun tradițional la mănăstirile din Bucovina

21 December of 2012

Nu poți afirma că îți cunoști țara, până nu vizitezi mănăstirile din Bucovina…

Foto: Cristian Niculescu

Foto: Cristian Niculescu


Ca în nicio altă parte a țării, sărbătorile de iarnă capătă un farmec aparte în Bucovina, derulând tra­diții și obiceiuri lăsate din moși-strămoși pe fermecătoare plaiuri. Peisajul bucolic își desfășoară gradual formele de relief, oferind turiștilor iubitori de drumeții zone de platou înalt, dealuri și culmi montane.
Foto: Cristian Niculescu

Foto: Cristian Niculescu


Mănăstirile pictate
Într-un cadrul profund rural, liniștea naturii, ospitalitatea locuitorilor și bucatele apetisante formează componentele indispensabile agroturismului de calitate. Dar mai ales Bucovina se remarcă datorită salbei sale de mănăstiri de o fru­musețe aparte, lăcașuri de cult îmbodobite cu picturi inestimabile și înconjurate cu ziduri din piatră, dăinuind de secole. Moldovița și Sucevița sunt remarcabile exemple, în acest sens. La 35 de km distanță una de cealaltă, situate între localitățile Câmpulung Moldovenesc și Rădăuți, cele două opere arhitecturale de secol XVI, simboluri ale turismului religios, sunt înscrise pe lista pa­trimoniului cultural mondial UNESCO începând cu anul 1993.
Foto: Cristian Niculescu

Foto: Cristian Niculescu


Transport: La Suceava se poate ajunge din București cu trenul (105 lei un bilet clasa a II-a) sau cu avionul (100–120 de euro dus-întors). Distanta de la Suceava la Sucevița și Moldo­vița este de 55, respectiv 70 km.

Text: Cristian Niculescu

Comments

comments

Previous:

Băile Olănești – o destinație plăcută, indiferent de anotimp

Next:

Vizitând impunătoarea cetate a Făgărașului

You may also like

Post a new comment