Ghidul implanturilor: rotund sau anatomic, sub muşchi sau deasupra?

12 October of 2016

Operaţiile de augmentare mamară au devenit o procedură la ordinea zilei, însă cele mai importante aspecte, precum tipul de implant şi poziţionarea acestuia, sunt trecute cu vederea. Informarea prealabilă şi discuţia cu medicul pot elucida aceste întrebări.
Când o pacientă îşi doreşte un bust mai generos, se prezintă în faţa medicului specialist cu speranţe şi aşteptări pe măsură. În majoritatea cazurilor, pacientele cer implanturi “cât mai mari, dar totuşi să pară naturale”, ceea ce deseori e un antagonism.
Mărimea, în funcţie de torace
“Pacientele trebuie să ştie că tipul, dar mai ales mărimea implantului pe care îl aleg sunt determinate de mărimea toracelui, fizionomia corpului, cantitatea de ţesut mamar şi mărimea cupei pe care şi-o doresc”, susţine dr. Călin Doboş, chirurg estetician. Un pas decisiv în alegerea implantului – rotund sau anatomic – care să se potrivească formei sânilor este sfatul medicului specialist, care, după o examinare atentă, vă va putea recomanda implanturile ideale.
Unde se poziţionează
Implantul siliconic se poate introduce sub sân, între glanda mamară şi muşchiul pectoral, acesta fiind cunoscut drept implant subglandular. Operația este mai uşoară, nefiind necesară manipularea mușchiului pectoral. Durerea şi disconfortul postoperatorii sunt mai mici întrucât muşchii sunt lăsați intacți. “Însă la pacientele slabe se pot vedea şi simți marginile implantului plasat subglandular, rata de contractură capsulară este mai mare, iar sânii se lasă mai repede pentru că doar pielea nu suportă greutatea implantului”, spune dr. Doboş. Implantul parţial submuscular se plasează sub muşchiul pectoral şi are risc redus de contractură capsulară. Implantul total sub musculatură este plasat sub muşchiul pectoral și se foloseşte cu precădere atunci când se plasează implanturi de dimensiuni mici, mai ales în cazul reconstrucției de sân.

 

Afla mai multe detalii AICI

Comments

comments

Previous:

Ce trebuie să știi atunci când vrei să porți dresuri pentru a arăta impecabil

Next:

Trucuri vestimentare utile pentru a masca șoldurile late

You may also like

Post a new comment