Canoanele modei te pot transforma în pacient

31 August of 2016

Cu toţii suntem, mai mult sau mai puţin, preocupaţi de modă pentru că vestimentaţia este un element important atât pentru respectul de sine, cât şi pentru modul în care suntem percepuţi de societate. Din păcate, specialiştii susţin că, uneori, respectarea canoanelor modei ne poate îmbolnăvi.
Atunci când aleg hainele, multe persoane consideră mult mai important ca acestea să fie în tendinţe decât să fie comode şi din materiale naturale. Astfel, îşi pun în pericol sănătatea.
Blugii strâmţi opresc circulaţia sangvină
“Moda blugilor skinny împiedică circulaţia normală a sângelui, presează organele interne şi favorizează apariţia celulitei. De asemenea, în urma epilării, hainele foarte strâmte pe corp favorizează unele fire de păr să crească sub piele şi, din pricina transpiraţiei, să se infecteze rădăcina. În plus, blugii strâmţi dau, deseori, senzaţia de furnicături, amorţeală şi arsuri la nivelul picioarelor, afecţiune numită meralgie parestezică. Pentru a vă reveni, trebuie să renunţaţi o perioadă la aceştia”, susţine dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.
Sutienele push-up pot genera leziuni
Cu un uimitor efect estetic, sutienele push-up dăunează coloanei vertebrale, împiedică circulaţia normală a sângelui şi pot favoriza chiar şi apariţia cancerului mamar. “Ideal este să nu purtaţi sutien noaptea pentru că riscaţi să se formeze noduli la nivelul sânilor şi chiar să vă sporiţi riscul de cancer mamar. De asemenea, este indicat să evitaţi sutienele cu sârmă pentru că acestea supun la o presiune prea mare sânii, lucru ce va provoca leziuni sau chiar hematoame”, explică dr. Luca.
Hainele nu ne protejează de ultraviolete
“Există articole vestimentare care, practic, absorb radiaţiile ultraviolete şi care pot duce chiar la cancer de piele. În mod normal, hainele trebuie să ne protejeze măcar în proporţie de 30% de radiaţiile solare. Chiar dacă purtăm haine subţiri şi în culori deschise, dacă stăm în arşiţa soarelui nu ne protejează pielea”, explică medicul.

Afla mai multe AICI

Comments

comments

Previous:

Ținute electrizante! Iată cum poți fi în trend în vara lui 2016

Next:

Ești la curent cu noile tendințe vestimentare ale toamnei? Iată ce articole nu trebuie să-ți lipsească!

You may also like

Post a new comment