Cui nu-i place ciocolata calda? Este perfecta toamana si iarna si, in plus este si foarte sanatoasa pentru ca pudra de cacao este plina de antioxidanti si minerale.
Daca vrei sa-ti faci ciocolata calda adevarata, iata cum arata reteta clasica, ca in barurile din Italia.
Prepararea este rapida, iar in cinci minute ai cea mai autentica ciocolata calda, cremoasa si aromata, tare si intensa. Reteta este inspirata de cea publicata pe Positively Beauty. Noi am incercat-o si am adaptat-o. Rezultatul a fost perfect!
Ciocolata calda se prepara cu lapte. Este de preferat cel integral, pentru ca rezultatul este mai consistent si mai gustos. Ciocolata calda nu se poate prepara cu lapte de soia si nici cu lapte de migdale. La final poti adauga frisca sau o lingurita de smantana, pentru un plus de savoare.
La capitolul arome poti varia de la vanilie la scortisoara, ghimbir si coaja de portocala rase fin, nucsoara sau alune prajite si macinate foarte fin.
Ingredientele pentru mixul de ciocolata sunt:
- 100 de grame ciocolata neagra cu 55-70% cacao
- sase linguri de cacao
- doua linguri de zahar brun
- patru linguri de zahar alb
- sase lingurite de amidon de porumb
- arome
Taie ciocolata in bucati si pune toate ingredientele intr-un procesor. Transforma totul in pudra. Foloseste impulsuri scurte si fa pauze, pentru ca amestecul sa nu se incalzeasca, pentru ca se topeste ciocolata. Amestecul rezultat se pastreaza intr-un borcan inchis, la loc intunecat si racoros.
Pentru a face ciocolata calda foloseste trei-patru lingurite pline din acest amestec si 200 de mililitri de lapte cald care se fierb impreuna pe foc, mic, 2-3 minute.
Praful acesta este excelent si din cantitatile recomandate ai ingredientul de baza pentru circa 15 cani de ciocolata calda. In plus mixul este natural, nu contine chimicale si il ai la dispozitie oricand vrei.
Citeste si:
- Să vorbim despre ciocolată
- Ciocolata nu este incompatibila in cura de slabire
- Tort de ciocolata cu … sfecla
Sursa foto: pixabay.com/ articol exclusiv online, text: Otilia Ignat
Comments

Previous:
Cum să petreci mai puțin timp în bucătărie. 5 idei salvatoare pentru orice gospodină

Next:
Deserturi delicioase care te ajută să slăbeşti
You may also like
-
15 Mar
Cele mai prietenoase prăjituri cu brânză dulce
CulinarBrânza dulce este unul din cele mai populare ingrediente pentru prajiturile de casă. Extrem de ...
-
18 Feb
Supa crema de broccoli. Un medicament de primavara
CulinarVine primavara si asta trebuie sa se simta si in bucatarie. Pana apar trufandalele, ne-am ...
-
20 Mar
Tort cu portocale, o reteta speciala
CulinarTort cu portocale, in aceasta varianta este o reteta speciala pe care trebuie sa o ...
-
20 Nov
Pateuri rafinate
CulinarIngrediente (20 porții): •225 g aluat foitaj •50 g file de păstrăv afumat •50 g ...