Mituri despre frumusete fata in fata cu realitatea

15 December of 2015

Mit, legendă urbană sau purul adevăr? Aceste mituri despre frumusețe se transmit din generație în generație și sunt atâtde vechi, încât nimeni nu mai poate spune de unde au pornit. Cu siguranță le-ai auzit de la mama sau bunica ta și, fără să vrei, le vei spune mai departe fiicei tale! În zilele acestea este nevoie doar ca o singură persoană să le readucă în discuție, pentru ca ele să devină, din nou, subiecte de actualitate.

Cele mai populare mituri despre frumusețe

Dacă porți părul prins în coadă, îți cade mai repede! Este purul adevăr. Orice coafură care presupune a prinde părul foarte strâns, eventual în creștet, este dăunătoare podoabei capilare. Firele sunt trase, agresate și se rup foarte ușor.

Se mai spune că părul crește mai repede dacă este prins. Acest lucru nu este adevărat!

Clătește-te cu bere pentru a avea un păr puternic și sănătos! Este adevărat, pentru că berea conține proteine și vitamine ce contribuie la obținerea unui păr sănătos, iar alcoolul curăță foarte bine de praf sau alte impurități. Folosește-o așadar cu încredere!

Unele alimente provoacă acnee! Dacă ești adepta dietelor cu ciocolată sau alimente grase, vei avea tenul invadat de coșuri? Alimentația nesănătoasă nu este potrivită în general pentru organism, dar nu trebuie învinovățită pentru apariția acneei! Fiecare persoană reacționează diferit la anumite alimente! De aceea, nu trebuie să generalizăm. În același timp, dacă ești alergică la un anumit produs, te poți confrunta cu pete roșii pe piele, care nu trebuie însă confundate cu  petele/coșurile de acnee.

Citeste si: Caldura, frumusete, relaxare si rasfat. 1000 de sfaturi!

Ai auzit de multe ori că, atunci când te freci la ochi, grăbești apariția ridurilor? Îți este deja frică să mai duci mâna în această zonă? Ei bine, nu este cazul să intri în panică. Acest obicei nu este vinovat pentru apariția ridurilor, dar nici nu trebuie să-l practici foarte des. Pentru că în momentul în care atingi pielea atât de sensibilă din zona ochilor, aduci bacterii și microbi.

Citeste si: Cele mai populare mituri despre frumusete

Spray-urile cu apă termală fixează machiajul! Fals! Produsul respectiv este până la urmă cu apă, care, în contact cu pielea, face ca fondul de ten sau pudra să se scurgă. Așa că renunță la ele în acest scop. Folosește-le numai atunci când vrei să te răcorești! Și dacă tot vorbim despre machiaj, se mai spună că și fixativul de păr ar face ca machiajul să țină mai mult. Iarăși un neadevăr! Dacă în cazul apei termale nu faci decât să împrăștii pudra de pe față, acum împrăștii chimicale direct înspre ochi.

Dacă vrei să te bucuri de parfumul preferat mai mult timp, păstrează-l în frigider! Fals! Uleiurile și compușii chimici pot fi afectați dacă sunt expuși la temperaturi foarte scăzute. Mai bine folosește dulapul din baie, nu expune sticla direct la soare și pune întotdeauna capacul!

Articol exclusiv online
Text: Irina Stanescu
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Maini frumoase. Lectii de ingrijire

Next:

Alimente care te fac mai sexy

You may also like

Post a new comment