Mituri despre femeile supraponderale pe care le-ai crezut adevărate

28 August of 2020

Lambert Adolphe Jacques a inventat indicele de masă corporală (IMC) acum aproximativ 200 de ani la începutul secolului al XIX-lea. Astăzi însă, matematicianul și scriitorul științific Keith Devlin explică că acest instrument dă greș și ne induce în eroare. Instrumentul a creat nu doar confuzie, ci și mituri și prejudecăți despre persoanele supraponderale, pe care încercăm acum să le demontăm.

  1. Femeile supraponderale trebuie educate despre cum și ce ar trebui să mănânce. Dimpotrivă, acestea tind de fapt să aibă mai multe cunoștințe despre acest lucru decât crede oricine. Au citit despre orice: calorii, alimente, diete, exerciții fizice și așa mai departe. Spre deosebire de ceea ce ai putea crede, nu au nevoie de sfaturile și sugestiile nimănui.
  2. Femeile care au kilograme in pus ar trebui să meargă doar la sală. A fi în formă și a fi supraponderal nu se exclud reciproc. Ba mai mult, nu toți cei care merg la sală fac acest lucru cu singurul scop de a pierde în greutate; adică sunt multe persoane care fac exerciții fizice pentru că vor să fie în formă fizică și sănătoasă.
  3. Femeile supraponderale sunt frivole. În afară de faptul că acest comentariu este ofensator pentru toate femeile, este și mai rău să crezi că există o legătură între a fi frivol și supraponderal. Nu există o corelație.
  4. Femeile supraponderale au o stimă de sine scăzută. Cu alte cuvinte, persoanele care presupun că femeile supraponderale au o stimă de sine scăzută, ar putea să le considere frivole. Desigur, acest lucru este greșit. Toate femeile pot avea stima de sine scăzută, indiferent de greutatea lor. Aceste sentimente sunt adesea alimentate de mass-media și de standardele nerealiste stabilite pentru femeile de astăzi.
  5. Femeile supraponderale nu se vor căsători niciodată. Aceasta reduce cu adevărat valoarea femeilor la nivelul corpului lor. Cu alte cuvinte, se sugerează că a avea material pentru căsătorie presupune să arăți înt-un anumit mod sau să cântărești o anumită greutate. Evident, acest lucru este absolut fals și, prin această logică, orice femeie slabă trebuie să fie căsătorită.
  6. Femeile supraponderale dau exemple proaste copiilor lor. Acest lucru implică faptul că toate femeile cu greutate sunt bolnave, nu au grijă de ele însele și nu se iubesc; desigur, acest lucru este incorect. Poți fi obez și să dai exemple pozitive copiilor tăi, iubindu-ți corpul în loc să-l rănești sau să-l urăști.
  7. Femeile supraponderale au o tulburare de alimentație. Acest lucru este același cu presupunerea că toate femeile subponderale suferă de anorexie. Cu alte cuvinte, acest lucru nu este adevărat.
  8. Femeile supraponderale nu au voință. De obicei, atunci când oamenii spun acest lucru, aceștia susțin că dacă o persoană obeză ar continua dieta, nu ar mai fi grasă. Cu toate acestea, este probabil ca femeile cu dimensiuni să aibă, de fapt, mai multă voință decât persoana obișnuită.
  9. Femeile supraponderale ar trebui să țină o dietă foarte strictă. Luând punctul anterior mai departe, dietele restrictive nu funcționează. În timp ce vă pot ajuta să reduceți greutatea pentru o perioadă scurtă de timp, dietele restrictive și extreme pot duce la tulburări alimentare, așadar nu vor funcționa.

Citește și: Cum menții relația pasională după căsătorie? 

Text: Ada Oprea, foto: unsplash.com

Comments

comments

tehnici relaxare

Previous:

10 tehnici simple pentru relaxare

sincronicitate, porumbei, pereche

Next:

Ce înseamnă sincronicitatea și cum știi că o experimentezi

You may also like

Post a new comment