Mituri de nutritie

15 February of 2016

Suntem adesea bombardati cu informatii ce tin de nutritie, dar este dificil de diferentiat informatia corecta de cea fictiva. Iata cateva mituri in nutritie, care trebuie depasite.

Mit – Zaharul ingrasa

Consumat in cantitati moderate, zaharul poate face parte dintr-un stil de viata echilibrat si zaharurile naturale pot fi bune pentru tine. Caloriile excesive de orice tip determina cresteri in greutate, deci nu evita zaharul in general, consuma-l doar cu moderatie.

Mit – Proaspat este intotdeauna mai bun decat congelat

Culese in alte tari, anumite legume sau fructe calatoresc mult pentru a ajunge la tine in bucatarie si pierd astfel treptat nutrienti. Alimentele proaspete locale sunt mai putin susceptibile sa sufere acest proces, dar sunt disponibile numai in anumite perioade din an. Astfel, produsele congelate pot fi o alternativa buna. Stiati ca fructele si legumele sunt inghetate imediat dupa ce sunt culese si astfel majoritatea nutrientilor se pastreaza?

Mit – Slabesti doar daca eviti grasimile

Pierderea in greutate decurge din reducerea caloriilor. Consumand prea multe calorii, sub orice forma sau tip, vei creste in greutate. Grasimile au roluri importante in organism si este asadar esential sa nu le excluzi din alimentatie. Este indicat sa-ti asiguri in special grasimi nesaturate si in cantitatea optima.

Citeste si:

Cand mancarea 
ne controleaza viata

Plan de detoxifiere. Cele mai bune sfaturi

Magneziul, un mineral fundamental

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

De ce sunt oricare alti indulcitori mai buni decat zaharul

Next:

10 alimente pentru muschi

You may also like

Post a new comment