Cum alegi un parfum si cum știi ca este autentic

10 March of 2020

O sa-ți fie util să știi cum se alege un parfum și cum faci diferența dintre unul autentic și un fals grosolan pe care îl găsești la colțul străzii, în piață sau chiar și în unele magazine așa-zis cu pretenții.

Cum alegi parfumul perfect pentru tine

Potrivit specialiştilor, exista parfumuri care nu sunt adecvate unei persoane, care nu se potrivesc stilului acesteia şi personalitaţii ei. Este un mecanism complex pe care femeile îi percep instinctiv şi care pleacă de la personalitate, trece prin pH-ul pielii, are legaturi directe cu amintirile si emoţiile şi cu memoria olfactiva. Dacă tragi linie, ceea ce rezultă este parfumul potrivit.

Unul dintre motivele pentru care acelaşi parfum miroase diferit de la femeie la femeie este ca pielea difera de la persoana la persoana, un altul este aciditatea şi mai exista şi alţi factori fizici. Dar conteaza de asemenea şi personalitatea. De aceea, atunci când alegi un parfum, este extrem de util sa cunoşti clasificarea femeilor şi să ştii în ce categorie te afli tu şi care este cea mai potrivita aroma pentru fiecare tip de personalitate feminină.

  • Pentru femeile care iubesc natura foarte mult, cel mai bine se potriveşte un miros citric, de lamâie, portocală sau grapefruit.
  • Pentru femeile de afaceri, care au tendinţa de a controla totul, cu toate ca în adâncul sufletului ele sunt nişte firi sensibile, pentru acele femei elegante, dar extrem de ocupate, parfumul ideal este cel proaspat şi floral.
  • Pentru femeile clasice şi romantice, pentru femeile care iubesc aromele tradiţionale, care prefera accesoriile simple şi un machiaj fin, cea mai potrivită aromă este cea florală.
  • Pentru femeile originale, cele mai bune arome sunt cele mai acide, mai dure, de exemplu cele de mosc.
  • Pentru femeile îndrăzneţe, aromele potrivite sunt cele orientale, amărui, cu un pic de tenta florala sau de santal.

Fiecare femeie are un parfum perfect, cel care o îmbraca şi îi sublinează personalitatea. Deseori parfumurile unei femei sunt foarte asemănătoare la notele de bază, dar foarte diferite la cele primare şi secundare.O dovadă în plus că femeile sunt fiinţe instinctuale, prin esenţă.

Cum detectezi un fals

Pentru că investiția într-un parfum de marcă nu este tocmai de neglijat și necesită niște sacrificii financiare, ține cont de câteva caracteristici pe care parfumul tău preferat trebuie să le îndeplinească:

Ambalajul trebuie să fie perfect, fără margini îndoite, realizat dintr-un carton rezistent, iar celofanul bine lipit, fără să prezinte urme de desfacere. Pe fiecare flacon trebuie să fie ștanțat un cod care se regăsește și pe cutie.

Mirosul, în cazul parfumului original, este unul persistent, identic cu cel pe care-l încerci în magazin. În funcție de tipul pe care-l alegi, apă de toaletă sau apă de parfum, el rezistă pe pielea ta și până la 24 de ore.

Magazinul de unde cumperi parfumul trebuie ales cu atenție. Orientează-te către parfumeriile mari sau către magazinele on-line în care ai încredere că vând produse originale. În orice caz, este bine să te asiguri că poți returna produsul dacă nu ești mulțumită de calitatea lui.

Textura. Un alt truc de identificare a parfumului original este agitarea sticluței. Vei observa că apar niște bule.

Dacă acestea nu dispar în câteva clipe, ai ales un fals. Puritatea este un alt criteriu după care trebuie să te ghidezi. Dacă lichidul este tulbure sau cu impurități, nu da banii pe acel parfum!

Nu cumpără parfumul în grabă. Este esențial să identifici clasa de parfumuri care-ți place – poți chiar să apelezi la ajutorul unui Parfume Personal Shopper. În principiu, există 6 categorii: esențe florale, oriental-condimentate, citrice, chiparos-lemnoase, aromatice și ierburile – note naturale.

Nu te lasă atrasă de brand, ambalaj sau de vedetă care promovează un parfum. Sunt doar strategii clasice de vânzare a produsului. Când te decizi să cumperi, fii sigură că ceea ce iei vei și purta.

Pulverizează pe încheietura, dar nu lângă bijuterii sau ceas. Tamponează ușor pentru a ajută alcoolul să se evapore mai repede și da-i un răgaz de cel puțîn 10 minute, pentru că acesta să interacționeze cu uleiurile esențiale ale pielii tale. Așa vei simți adevăratul efect al parfumului.

Dacă îți place, ia un tester și poartă-l câteva zile, înainte de a face cumpărarea în sine.

EXPERT-TIPS

  • Încearcă parfumul întâi pe blotter, apoi pe piele. Înainte de a-l pulveriza pe piele, folosește foarte puțînă vaselină în locul respectiv – mirosul va persistă mai mult.
  • Nu aplică niciodată mai mult de 3 parfumuri pe piele! Mirosul tău este compromis după testarea consecutivă a 5 parfumuri.
  • Pentru neutralizarea simțurilor, fă o pauză de 5 minute sau miroase un bob de cafea.

Citeste si:

Sursa foto: pexels/Articol exclusiv online. Text: Otilia Ignat

Comments

comments

Previous:

Împrumută din strălucirea aurului

Next:

Apa minerală. Marile beneficii pentru frumusețe

You may also like

Post a new comment