Miraculosul ulei de cocos

10 March of 2017

Miraculosul ulei de cocos – Din ce în ce mai multe produse sunt lăudate când vine vorba despre îngrijirea corporală, dar numai câteva dintre ele sunt într-adevăr bune. Așadar, este de dorit să te informezi temeinic înainte de a le folosi!

Vestea bună este că nu trebuie să umblăm după o formulă magică: cele mai prețioase ajutoare sunt deseori cele simple și la îndemâna oricui. Uleiul de cocos este unul dintre aceste produse miraculoase și are beneficii demonstrate asupra sănătații noastre interioare și exterioare. Acest ulei are o aromă plăcută și nu lasă senzația de piele grasă sau încărcată.

O piele mai sănătoasă

Fiind cel mai mare organ al omului, 
pielea are nevoie de o atenție sporită. Ca ea să-și îndeplinească toate funcțiile  cu brio (stabilizează temperatura corpului, ține la distanță influențele negative venite din exterior etc.), este recomandat să folosești uleiul de cocos. Acesta nu numai că o face mai catifelată și mai moale, dar ajută și la vindecarea acneei sau limitează exfolierea epidermei. 
Dacă vrei un rezultat mai rapid, aplică direct uleiul și masează până când se 
absoarbe în totalitate.

Dacă acneea apare cu precădere în perioada de pubertate, primele riduri își fac simțită prezența după 30 de ani. Tenul foarte uscat este întotdeauna mai ridat decât unul hidratat. Așa că folosește și în această situație ulei de cocos. Tot el este eficient în tratarea celulitei. Poți folosi exclusiv ulei de cocos, lăsând la o parte produsele cosmetice pline de parabeni și alte substanțe dăunătoare.

Sarcina lasă și ea urme, deseori adânci, pe abdomenul femeilor. Cum anumite loțiuni sunt contrindicate în primele luni, încearcă uleiul acestei plante miraculoase. El calmează și hidratează pielea, 
lăsând-o netedă, astfel încât șansele să rămâi cu anumite semne pe abdomen se reduc simțitor. Până și și arsurile provocate de razele soarelui pot fi calmate cu ajutorul acestui miraculor ulei.

Părul tău strălucește din nou

În fiecare zi altă coafură, o dată pe lună vrei să experimentezi o altă nuanță. Ca atare, părul tău are de suferit. Chiar dacă folosești produse de styling potrivite firului tău de păr, ce este prea mult strică! Iar primele semne sunt căderea excesivă și strălucirea care dispare. Ce este de făcut? Studiile au demonstrat că produsele pe bază de ulei de cocos sunt potrivite mai ales pentru părul uscat și degradat. El este recomandat și împotriva căderii părului, creșterea lui fiind astfel stimulată. Imediat după ce te-ai spălat pe cap, aplică pe păr o cantitate mică de ulei pe păr, la fel pe scalp, și masează cu blândețe. Înfășoară capul într-un prosop din bumbac gros pentru a menține o temperatură mai ridicată, ajutând astfel uleiul să-și îndeplinească misiunea. După cinci de minute, clătește bine. Este de preferat să folosești ulei presat la rece (virgin sau crud), ca ingredientele sale să se 
păstreze în stare pură.

Măști homemade pentru piele și păr

Ingrediente: o lingură de ulei de cocos, două lingurițe de miere, jumătate de linguriță cu suc de lămâie. Amestecă-le pe toate într-un bol și aplică pasta obținută pe față. După zece minute, poți clăti cu apă călduță.

Ingrediente: trei linguri cu ulei de cocos, două lingurițe cu miere, o linguriță cu ulei de ricin, două picături de vitamina A. Masează scalpul și părul cu emulsia obținută și las-o să acționeze cât mai mult posibil. Este perfect dacă reușești să dormi cu ea. Dacă însă te grăbești, clătește-o după 30 de minute. Este necesar să te șamponezi de două ori pentru a 
îndepărta excesul de ulei.

Citeste si

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Previous:

7 mituri despre 
îngrijirea părului

Next:

8 pași simpli pentru un machiaj de divă

You may also like

Post a new comment