Milano, capitala modei

18 September of 2015

Milano este capitala modei prin excelenţă. Milano nu înseamnă doar magazine scumpe cu haine minunate în vitrină, care trasează noile tendințe. Milano se traduce printr-o cultură complexă a segmentului de fashion, prin toate evenimentele pe care le găzduieşte.
Săptămâna Modei de la Milano este, probabil, cel mai cunoscut eveniment din oraş. Are loc încă din 1958, de două ori pe an: pentru a prezenta colecţiile de toamnă-iarnă şi pe cele de primăvară-vară. La Săptămâna Modei participă cele mai mari case de modă din Italia. Aici te vei întâlni cu hainele semnate Armani, Roberto Cavalli, Dolce & Gabbana, Etro, Ferragamo, Gucci, Max Mara, Moschino, Prada, Versace şi multe altele.
Dar pentru a ajunge la acest nivel, Milano are nevoie de oameni special instruiţi. De aceea, a fost deschisă Şcoala de Fashion şi Design, unde admiterea nu e chiar simplă. De aici au ieşit mari nume ale capitalei modei ca Andrea Mauro, Alice Etro sau Manuela Magni.
Milano poate fi vizitat în orice perioadă a anului, dar dacă alegi vara, te poți duce la Fashion Film Festival. Este un eveniment internaţional menit să dezvăluie diferite puncte de vedere ale esteticului şi ale codurilor narative. Filmele cu adevărat artistice sunt alese pe sprânceană, apoi se decernează premiile pentru categoriile: Best Fashion Film, Best New Talent Director, Best Art Direction, Best Styling, Best Emerging Designer şi Best Young and Established Director.
Tot Milano este gazda summitului global de Fashion. Acesta se desfăşoară anual şi adună oamenii-cheie din industria de fashion din toată lumea. Aici se discută despre producţia globală, distribuţie şi bugetul bunurilor de lux.

Comments

comments

Previous:

Fenomenul second-hand. Lectie de bun gust și ceva în plus

Next:

Tokio, capitala modei asiatice

You may also like

Post a new comment