Mihaela Tatu merge mai departe

14 April of 2011

„Îmi plac începuturile, îmi plac provocările și poate acesta este unul dintre secretele reușitelor mele”

Foto: Antena 2

Mihaela Tatu a ajuns în televiziune dintr-o întâmplare. Nu avea 20 de ani, nu a fost model, nu a pozat în reviste pentru adulți. Destinul ei nu are nicio legătură cu mitul frumuseții dezbrăcate, care sparge audiențele TV, nici măcar cu „mitul succesului”. Este o femeie care și-a schimbat viața construind altceva. Pentru ea, televiziunea a fost o oportunitate care i-a schimbat destinul, dar i l-a și complicat. A ajuns în București la 38 de ani: era căsătorită de 16 ani, Ioana, fiica ei, era în clasa a VIII-a, avea o vechime de 20 de ani de serviciu. Și totuși, a schimbat totul la 180 de grade. Dar, spune ea, „nu mi-am pierdut nicio clipă rațiunea. Am știut tot timpul că este doar un serviciu. Da, într-o lume de vis și care creează himere, trebuie să rămâi lucid, fiindcă televiziunea e un loc din care poți să pleci sau să dispari așa cum ai apărut. Este o vorbă că «Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă în sac» și așa e. Pentru mine a fost un noroc că am ajuns în televiziune, dar greul a început abia după. Să demonstrez că am fost alegerea bună, să învăț din mers și fără oprire, pentru că televiziunea este o lume în care totul se mișcă cu mare viteză”. Am cunoscut-o pe Mihaela în 2004, când am fost împreună cu Elisabeta Lipă și Viorica Susanu în emisiunea ei de la Acasă TV „De trei ori femeie”. M-a impresionat capacitatea ei de a gestiona evenimentele și energia pe care o transmite „dincolo de sticlă”. Apoi ne‑am împrietenit și am fost martoră la transformările din viața ei, la efortul de a se menține în piața media și de a se reinventa. O prietenă de-a mea a suferit o operație pe creier și își dorea să o cunoască pe Mihaela. Iar aceasta a venit cu mine la spital, a stat de vorbă cu toți bolnavii din salon și a încercat să le insufle speranță și optimism. Așa că nu m-am mirat că a reușit să se relanseze cu alt brand, în altă televiziune, la peste 40 de ani.

„După ce am plecat de la Acasă TV, a trebuit să demonstrez că nu am stat acolo doar fiindcă am avut o șansă, ci că chiar am fost omul potrivit la locul potrivit. Și iată că sunt la Antena 2 de aproape 2 ani. Și cine știe ce-mi mai rezervă viitorul? Pentru că visul meu este o căsuță la țară.” Pentru multe tinere televiziunea este mirajul vieții, pentru femeile de vârsta Mihaelei pare că e un teritoriu interzis. Pentru Mihaela Tatu, fabrica de de iluzii nu e chiar un job de vis: „Tinerele care visează să ajungă în TV fără să știe ce presupune asta pot trăi o dramă. Și asta pentru că s-a lăsat să se înțeleagă că totul e foarte ușor și că nu-ți trebuie decât un corp frumos cu care să faci orice. Și să apari în tot felul de ziare de scandal pentru tot felul de nimicuri. Doar să apari! Of, baiul e că așa se educă involuntar o parte dintre tinere. Și ele sunt viitoarele modele. Da, am zis bine. Televiziunea este la început, doar la început, o mare oportunitate, dar și o fabrică de iluzii. Mai departe depinde cât te duce mintea!”
Ce îi place Mihaelei Tatu? De unde își ia energia? „Ah, cum aștept primăvara! Eu sunt Berbec”, mărturisește ea. „Am venit pe lume odată cu primăvara. Îmi place mirosul de pământ reavăn, atunci când încă mai are petice de zăpadă netopită. Îmi plac începuturile, îmi plac provocările și poate ăsta este unul dintre secretele reușitelor mele, pentru că am făcut schimbări, pen­tru că-mi plac schimbările. Îmi place ae­rul de dimi­nea­ță, primăvara. Mă stimulează na­tura care se trezește din amor­țeală. Parcă și eu mă dezgheț și mă trezesc la viață. Îmi place soarele care te mângâie pe chip, fără să fie agresiv. Fiecare primăvară e un nou început și nu mă pot stăpâni să mă uimească pădurea primăvara. Cu statornicia ei și cu fiecare an și anotimp care trece peste ea… Iar ea? Ea e tot acolo, puternică și proaspătă. Dar trebuie să ne facem timp să o vedem. Nu mai avem timp să simțim și să observăm ce se întâmplă cu adevărat, în jurul nostru. Și e mare păcat. Și cu încrederea cu care aștept an de an primăvara, cu aceeași încredere și speranță aștept și iubirea. Acea iubire, pentru că altfel, sunt înconjurată de iubire și dăruiesc iubire. Iubirea nu are vârstă, nu are un timp, nu cunoaște legi și nu are granițe. Ea este sau nu. O simți sau nu. Și cred că este o mare sărăcie și durere pentru cei care nu o simt. Și atunci să vină cu primăvara!”
Munca în televiziune, mai ales pentru Mihaela, care are două emisiuni la Antena 2, îi ocupă aproape tot timpul. Dar își face timp și pentru fiica ei, și pentru Grigore, un câine frumos și plin de viață pe care îl plimbă zilnic, și pentru prieteni. Viața de vedetă TV nu e chiar roz: „Acum am timpul meu pentru că mi-am dorit asta. Am nevoie de acest timp doar al meu poate mai mult decât altădată. Bucurii mici îmi fac zilnic și tare mă simt bine. Nu știu ce înseamnă «bucurii mari». Dacă o casă sau o mașină înseamnă pentru unii bucurii mari, pentru mine, nu. Din acest punct de vedere, mulțumesc Celui de Sus, sunt mulțumită. Cea mai mare bucurie a unui om, în schimb, de care nu-și va da seama, până când va începe să scârțâie, este sănătatea. Apoi, important este timpul pe care îl petreci cu cei dragi, să poți călători și să cunoști oameni noi și obiceiuri noi. Da, pentru bucuriile sufletului meu mă străduiesc, pe cât pot, să-mi fac timp. Nu atât cât mi-aș dori, dar pentru acum e OK!”

Text: Ivana Iancu

Comments

comments

Previous:

Să dăm o mână de ajutor! Cum ne-am putea salva planeta

Next:

Dana Dembinski

You may also like

  1. Este o femeie admirabila, decenta in limbaj si comportament, autentica, plina de viata si foarte deschisa. Mi-ar placea mult sa o cunosc personal intr-o buna zi.

    Bravo Mihaaela pentru ca esti tu insati.

Post a new comment