Migrena, o simplă durere de cap?

04 December of 2015

Durerile de cap pot fi împărțite în categorii distincte, în funcție de peridiocitate, zona afectată a capului și durată. Acestea pot fi dureri provocate de factori externi sau cauze ale altor afecțiuni interne. Migrenele se deosebesc de cefalee prin apariție periodică, având caracter ereditar și fiind cauzate de tulburări dinamice ale vaselor de sânge.

Citeste si: Migrena, durerea de cap care nu-ți dă pace

Cefalee
Acestea sunt datorate, în general, stărilor de tensiune, având o durată mai redusă, fără apariții frecvente. Pentru a putea evita dezvoltarea lor trebuie eliminate motive cauzatoare de stres și anxietate. În raport cu migrenele, care sunt caracteristice copiilor și persoanelor tinere, cefaleele afectează în mare parte adulți cu vârsta de peste 30 de ani, supuși evenimentelor supărătoare și tensiunilor zilnice.

Migrene
Migrena se prezintă sub aspectul unei dilatări a arterelor cerebrale. Cea mai des întâlnită formă parcurge trei stadii separate de evoluție. Primul se manifestă printr-o stare acută de oboseală, amețeli, pierderea poftei de mâncare și nervozitate. Ulterior au loc dureri intense în dreptul frunții sau a orbitelor, cu transpirație rece, lăcrimare intensă, tuse și paloare vizibilă. Ultimul stadiu se aseamănă în manifestare cu primul, generând o stare profundă de somnolență, resimțită de-a lungul unei perioade de câteva zile.

Citeste si: 14 remedii naturale ca sa scapi de durerile de cap

Factorii producători de migrene au la bază stresul cauzat de oboseala psihică, răceli frecvente, alergii, indigestii, schimbări ale vremii sau dezechilibre hormonale. Tratamentul îmbracă mai multe forme, cel clasic medicamentos, prin homeopatie sau fito și apiterapie. Ceaiurile de levănțică, mentă sau iasomie, mierea și oțetul sunt benefice ameliorării bolii. Trebuie evitate alimentele alergenice, de tipul ciocolatei, produselor lactate sau cofeinei.

Articol exclusiv online
Text: Cristian Niculescu
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Raceala, gripa? Uleiurile esentiale te salveaza

Next:

Echimozele, cauzele si solutii eficiente de tratament

You may also like

Post a new comment