Migrena la copii: ce ar trebui să știi

09 September of 2020

O migrenă nu este o durere de cap obișnuită. Este o boală neurologică complexă. Această durere de cap intensă, care pare că palpită, apare adesea cu alte simptome, cum ar fi greață, amețeli și sensibilitate la lumină. Migrena la copii poate dura de la câteva ore la câteva zile, ceea ce face imposibilă funcționarea normală a individului.

Această problemă nu vizează doar adulții. Și copiii ar putea suferi, fără ca părinți să-și dea seama.

Ce se află în spatele migrenelor pediatrice?
Migrenele încep adesea în copilărie. Jumătate dintre adulții cu migrene au experimentat primul lor atac înainte de vârsta de 12 ani, potrivit Migraine Research Foundation (MRF). Aproximativ 10% dintre copiii de vârstă școlară au migrene. Până la vârsta de 15-19 ani, 28% dintre adolescenți suferă de migrene.

Factori de risc pentru migrene la copii
Oamenii de știință nu știu încă ce cauzează migrena. Genetica și factorii de mediu pot fi însă parțial de vină. Potrivit MRF, copilul are 50% șanse să moștenească boala dacă un părinte are migrene și 75% șanse să moștenească boala dacă ambii părinți au boala.

Semne și simptome
Migrena la copii este mai dificil de diagnosticat și tratat. Adulții își pot da seama că se confruntă cu ceva diferit de durerea de cap. Însă, copilul poate fi prea mic sau poate avea dificultăți în a explica ce simte. Simptomele migrenei includ: durere moderată până la severă pe o parte a capului copilului (unii pot avea durere pe ambele părți), greaţă, vărsături, ameţeală, sensibilitate la lumină, sunete, atingere sau miros, durere în spatele ochilor etc.

Alte semne de urmărit la copii includ, de asemenea: iritabilitate, starea de spirit sau schimbările de comportament, depresie, oboseală, tulburări de somn, dificultate de concentrare.

Copiii pot experimenta, de asemenea, ceea ce este cunoscut sub numele de anxietate anticipativă – anxietate cauzată de teama că poate apărea o migrenă.

Citeste si: Migrena – intensa, dar inofensiva

Articol: Ada Oprea, sursa foto:

Comments

comments

mituri despre coronavirus

Previous:

Epidemiologul față în față cu câteva mituri despre coronavirus

beneficii tors pisica

Next:

Ronron terapia. Beneficiile nebănuite ale torsului pisicii

You may also like

Post a new comment