Migdalele, delicioasele semințe 
pline de beneficii

25 May of 2017

Migdalele, delicioasele semințe pline de beneficii –  Atât de gustoase și bune pentru sănătate, 
au efecte miraculoase pentru frumusețea fiecăreia dintre noi. De aceea, 
nu trebuie să-ți lipsească 
din dieta zilnică!

Originare din Asia, migdalele au ajuns încă din timpuri străvechi în Imperiul Roman și în Grecia antică. Din florile frumoase, cu un parfum intens ce te învăluie încă din prima clipă, se formează migdalele, acoperite de perișori fini. Există două tipuri de migdale: cele dulci, care, așa cum le spune și numele, sunt folosite pentru prăjituri, și migdalele amare, perfecte pentru lichioruri.

Acestea din urmă trebuie consumate cu măsură, pentru că sunt toxice în cantități mari. Dar migdalele nu sunt valoroase numai în bucătărie, ci au și un rol esențial în frumusețe. Conținutul lor ridicat de acizi grași nesaturați ajută la reglarea nivelului de colesterol. Datorită vitaminelor B și E pe care le conțin, ele fac bine 
sistemelor nervos și cardiovascular.

Migdalele mai conțin magneziu, 
potasiu și calciu.

Uleiul de migdale


Uleiul de migdale este extras atât din fructele dulci, cât și din cele amare. Acesta din urmă este un ulei esențial și este denumit, în mod obișnuit și pentru a evita o confuzia, ulei de migdale amare. Cel potrivit pentru îngrijirea pielii și a părului este obținut din migdale dulci. Există mai multe 
metode de extracție a uleiului: prin rafinare sau prin presare la rece. Ca și în cazul celui de măsline, uleiul 
rafinat de migdale este mai ieftin 
decât cel presat la rece. Dezavantajul este că, în fabricarea lui prin încălzire, ingredientele esențiale sunt 
distruse. De aici și diferențele mari de preț: uleiul presat la rece este plin de vitamine și minerale.

Pentru păr, de exemplu, potrivit este cel presat la rece. Biotina care se găsește în ulei stimulează creșterea părului. De asemenea, părul devine mai mătăsos și mai ușor 
de pieptănat dacă aplici, după șamponare și clătire, 
o cantitate mică pe vârfuri. Chiar și genele și sprâncenele au de câștigat de pe urma uleiului de 
migdale. Nu este 
nevoie de o cantitate mare.

Adio mătreață!

Folosește ulei de migdale pentru a îndepărta mătreața care îți dă bătăi de cap de ceva vreme.

Ai nevoie de: o lingură de ulei de migdale și una de ulei de măsline.  Amestecă-le într-un bol și, cu ajutorul unei pensule, aplică substanța pe toată lungimea podoabei capilare. Înfășoară părul într-un prosop și abia după 30 de minute spală-te pe cap. E nevoie chiar de două șamponări pentru a îndepărta tot uleiul.

Buze numai bune de sărutat

Buzele tale așteaptă cu nerăbdare o porție de îngrijire specială pe bază de migdale. Ai nevoie de: patru linguri de ulei de migdale, pe care trebuie să le amesteci cu o lingură de ceară de albine. Cele două ingrediente se încălzesc la foc mic, până când ceara se topește. Pune câteva picături de ulei de lavandă și o linguriță de miere. Amestecul se agită bine și se toarnă într-un pahar. Balsamul obținut este bine să fie păstrat la frigider.

O piele hidratată

Mai ales după o perioadă lungă de temperaturi scăzute pielea are nevoie de câteva ajutoare ce o pot aduce în starea pe care cu toatele ne-o dorim. Nu cred să existe vreuna dintre noi care să nu se fi confruntat la un moment dat cu această problemă. Iată cum poți folosi migdalele pentru a prepara o mască hidratantă pentru față și corp: amestecă două lingurițe de migdale măcinate cu o jumătate de cană de lapte și o lingură cu cremă foarte grasă.

Aplică crema obținută pe față și pe buze și las-o să acționeze zece minute. După aceea, șterge resturile cu apă călduță. Vei observa numaidecât că dispare senzația de usturime care ți-a dat atâtea bătăi de cap.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

dieta vara

Previous:

Dieta de vară. Sfaturi, trucuri și câteva recomandări

Next:

Ovazul, pastila naturala de slabit

You may also like

Post a new comment