Mesaje înflorate

29 March of 2017

Mesaje înflorate – Florile vorbesc un limbaj secret, accesibil însă îndrăgostiților. Dar nu doar cei care se iubesc îl pot învăța, el poate deveni cunoscut și folosit de oricine.

Primăvara se apropie cu pași grăbiți, iar în grădini și piețe se pot observa deja primii ei vestitori. Florile delicate în nuanțe intense de galben, roșu, albastru, violet și roz încântă acum inimile celor care s-au săturat de vremea gri. Poate că gestul de a oferi flori este ușor demodat, dar îndrăgostiții, soții, ginerii, frații și tații oferă încă buchete de flori femeilor dragi din viața lor. Alegerea florilor depinde foarte frecvent de dispoziția de moment și multă lume nu știe că fiecare floare este purtătoarea unui mesaj secret. Codul simbolic poate fi folosit pentru a transmite prin flori propriile sentimente. Nu uita că nu doar bărbații oferă flori, ci și femeile adoră să le cumpere și să le dăruiască. Dacă vrei să transmiți cuiva prietenia, dragostea, respectul sau bucuria ta, o poți face cu un buchet asortat. Important este să știi care este mesajul secret transmis de fiecare floare în parte.

Ghiocelul este simbolul purității, inocenței, naivității. Oferiți 
de colegi sau amici, arată disponibilitatea lor de a fi prieteni adevărați.

Viorelele sunt simbolul modestiei, meditației, voioșiei. E floarea amiciției sincere și e cea mai potrivită pentru colege de școală, de birou, de muncă. Nu are mesaj erotic. Cel care oferă viorele se consideră 
o persoană în care poți avea încredere.

Narcisa albă arată respect, stabilitate afectivă, chibzuință.

Narcisa galbenă simbolizează o dragoste neîmpărtășită, dar și timiditatea celuilalt.

Toporașii îți spun că persoana care ți-i dăruiește te iubește mai presus de orice, iar acest sentiment este de nezdruncinat. Un buchețel de toporași albi și violet arată că acela care te iubește dorește să se căsătorească cu tine.

Lalelele roșii spun „te iubesc“.

Cele albe sunt simbolul dragostei curate, al renumelui și considerației.

Lalelele roz arată gloria, dar și supunerea în iubire, iar cele negre indică o dragoste frățească.

Atenție la cele galbene, ele prevestesc o dragoste fără speranță.

Miozotisul este simbolul iubirii adevărate și împlinite, dar și al fidelității. Cel care oferă o astfel de floare se închină în fața ta și este statornic.

Lăcrămioarele simbolizează șansa, dorința de a reuși prin forțe proprii. Sunt flori aducătoare de noroc. La 2-3 zile după ce primești lăcrămioare, presează o floare și păstreaz-o. Mesajul ei secret este: „Eu aduc fericirea“.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Calea florilor. Arta japoneză a aranjării florilor

Next:

Ordine și disciplină în dulap

You may also like

Post a new comment