Mergi la cumpărături? Ține cont de aceste sfaturi bune

17 March of 2020

Dacă trebuie să mergi la cumpărături ia în calcul și aceste câteva sfaturi bune și simple care te pot ajuta să eviți locurile aglomerate și să găsești tot ce își trebuie repede. Poate că la prima vedere vei spune că pierzi mai mult timp, dar în fapt vei câștiga.

Ține cont de reguli și de aceste sfaturi bune dacă mergi la cumpărături

1. Fă o lista de cumpărături. Este mai necesară ca niciodată pentru că riscul de a uita sau de a nu găsi ce-ți trebuie e mai mare. Nu face lista pe telefon. Mai bine pe o bucată de hărtie. Pune ceea ce urmează să fie luat în ordine logică. Separat legumele și fructele, pe o altă coloană, detergentul și produsele de toaletă, pe alta hrana pentru blănoși și într-o altă categorie produsele de bază.

2. Mergi cu mașina proprie și pune în portbagaj sacoșe pentru fiecare categorie de alimente. Te va ajuta să te miști mai repede. Nu omite pungile termice, cele în care poți pune alimente congelate.

3 Evită supermarcheturile și alege mazinele mici de cartier. Vei găsi aici ce nu găsești in marile magazine și oricum vei câștiga timp. Micile magazine sunt mereu mult mai puțin aglomerate decât cele mari. Magazinul de cartier este perfect pentru produsele de băcănie (zahar, ulei, paste, orez etc). Măcelăria din cartier este locul perfect de unde să cuperi carne și produse de carne, iar pet-shopul mai bun decat raionul cu hrana pentru animale din supermarchet.

4. În piață. Este bine să mergi într-o piață mică, aproape de casă. Nu te plimba inutil ci mergi exact în locurile de unde poți cumpăra ce-ți trebuie.

5. Evită să mergi în locuri inutile. Nu este momentul să intri in magazine de unde nu poți cumpăra lucruri esențiale. dacă chiar îți trebuie o poți face folosind magazine online.

Ce cumperi zilele acestea dacă totuși ieși la cumpărături:

  • Pâine, legume și fructe. Alege pâinea ambalată, fructele cu coajă groasă (citrice, anans, rodii), mere pentru că acestea țin mult. La capitolul legume: rădăcinoase, fasole uscată, linte, dar și varză, ardei gras, conopidă și broccoli. Toate se pot păstra mai mult timp;
  • Carne, lactate, ouă. Cumpără orice fel de carne pentru că toate pot fi transate și păstrate în congelator;
  • Apă, sucuri de fructe, cafea, cereale pentru micul dejun, cacao instant, ceai;
  • Produse de toaletă, detergent, dezinfectant.

Nu cumpăra decât atât cât este nevoie pentru familia ta!

Dacă poți face cumpărături minime pentru un vecin care nu se poate deplasa, nu ezita. Comunică cu acesta prin telefon și lasă-i cumpărăturile la ușă. În plus, dacă faci asta folosește o sacoșă de cumpărături care să-ți aparțină ție.

Măsuri de siguranță suplimentară:

Folosește mănuși și un gel dezinfectant. Gelul trebuie folosit de fiecare data când te urci în mașină, după ce pui cumpărăturile în port-bagaj. Folosește servete umede antibacteriene, inclusiv pentru zona nasului și gurii. Spală-te pe mâini și schimbă-ți hainele imediat ce ajungi acasă.

Citește și:

Imunitatea naturala si vitaminele care o sustin… natural

Esti obligată să stai acasă? Ce poti face în casă

Epidemia de coronavirus și cele mai bune măsuri de protecție

sursa foto: pixabay.com/ articol exclusiv online, text: Otilia Ignat

Comments

comments

Previous:

Esti obligată să stai acasă? Ce poti face în casă

Next:

În orice rău există un bine. Ce lecții bune de viață ne aduce pandemia

You may also like

Post a new comment