Mereu tânără. O strategie care functioneaza

25 May of 2017

Mereu tânără – Câte femei se pot lăuda cu un ten impecabil de la natură? Foarte puține. Așa că noi, restul, avem nevoie de un pic de ajutor, care trebuie să se transforme într-un ritual de îngrijire.

Dacă știi ce tratamente să faci și ce produse să folosești, semnele vârstei pe tenul tău (da, chiar și la 27 de ani) pot fi șterse pur și simplu, lăsând în urmă o piele sănătoasă, cu aspect tânăr. Ridurile fine, de expresie, apar primele. Iar dacă iubești soarele și pielea bronzată, atunci, cu siguranță, te-ai confruntat cu pigmentarea epidermei sau cu uscarea tenului. Așadar, ce-i de făcut?

Protecție anti-UV

Este regula de aur, iar experții dermatologi o recomandă cel mai des. Tot ei susțin că prevenția este cea mai ușoară metodă de a ne proteja pielea. Cremele cu SPF (nu doar cele solare) fac minuni dacă sunt aplicate corect. Nu uita de o pălărie șic pe cap și de hidratarea zilnică, la fel de importantă pentru organism!

Peeling

E o metodă foarte bună de regenerare cutanată: pielea pe care o întinde ușor, ridurile diminuându-se unul câte unul. Exfolierea se face cu 
produse dedicate acestui scop, adecvate tenului tău, pe care îl pregătește pentru absorbția facilă a cremelor nutritive sau hidratante ce urmează să le folosești.

Vitamina A

Este un ingredient esențial în cremele ale căror formule refac producția de colagen și reduc ridurile fine. Dermatologii recomandă această vitamină când pacienții se confruntă cu acnee și spun că ea împiedică dezvoltarea celulelor precanceroase la nivelul tenului.

Hidrochinonă

Este denumirea unui compus chimic organic care este folosit în cremele dermatologice, medicamentoase. Hidrochinona este un puternic 
depigmentant al petelor maronii de pe față. Produsele cu hidrochinonă pot fi achiziționate din farmacii fără prescripție medicală dacă au o concentrație mică a acestei substanțe organice.

Botox

O metodă prin care temporar scapi de riduri, însă destul de contestată din punct de vedere estetic și, mai ales, medical. Injecțiile relaxează musculatura și reduc ridurile. Efectele se pot vedea pe fețele multor vedete internaționale sau autohtone.

Citeste si:

 

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Previous:

Buze senzuale în 5 pași ușori

Next:

Secretele stării de bine

You may also like

Post a new comment