Mercur retrograd. Mic ghid cu beneficii și drame posibile

28 January of 2021

Când Mercur este în retrograd, tehnologia, comunicarea, călătoriile, logica și informațiile sunt întrerupte sau puternic bruiate, așa că unele lucruri nu merg cum trebuie, ba chiar merg de-a dreptul prost. Cu toate acestea nu este vinovat Mercur pentru rateurile din carieră, pentru problemele tale sufletești și pentru incapacitatea ta de a te descurca în situațiile dificile (normale și inevitabile) ale vieții. Mercur retrograd este ca un bobârnac după ceafă, un picior prietenesc aplicat în dos, de pe urma căruia faci un pas înainte, mai degrabă de nevoie decât de voie, este ghiontul pe care îl primești când ești pe linia de tren și… vine trenul.

Ce se întâmplă când Mercur este retrograd?

Planeta Mercur este asociată cu comunicarea, informațiile, electronica, călătoriile și gândirea clară și limpede. Deci, când este retrograd, lucrurile astea nu merg, se strică, sau bat pasul pe loc. Pierdem lucruri, relații. Ratăm oportunități.

Reputația acestei planete de a ne face viața grea când merge pe dos, este reală, dar se datorează în bună măsură și stilului nostru de viață, agitat, trepidant, dependent de comunicare și de tehnologie. În lumea pe care și-au construit-o pământenii, planeta care controlează comunicarea este esențială.

Așadar, atunci când Mercur înnebunește – cum se întâmplă atunci când retrogradează –  ne lovește acolo unde ne doare cel mai tare.

În primul rând, să nu blamăm degeaba mica planetă. Când retrogradează nu merge cu fundul pe orbită. Mercur retrograd descrie doar o iluzie optică în timpul căreia planeta pare să se miște înapoi, exclusiv din punctul nostru de vedere de pe Pământ. Exact așa trebuie înțeleasă perioada. Ca o iluzie optică de care suntem doar noi, pământenii, „vinovați”.

Mercur nu este singura planetă care experimentează acest lucru. De fapt, toate planetele suferă perioade retrograde. În timpul acestei mișcări aparente înapoi, lucrurile, cu care este asociată planeta, se întâmplă pe dos.

Retrogradările lui Mercur în 2021

Sunt trei perioade. Prima începe în 30 ianuarie și durează puțin, doar până în 20 februarie. A doua începe în 29 mai și durează până în 22 iunie, iar a treia din 26 septembrie, până în 18 octombrie.

În fiecare an zodiile cele mai afectate sunt altele, iar anul acesta în plasa lui Mercur au căzut: Varsatorii, Gemenii și Balanțele.

În replică avem și trei zodii avantajate: Racii, Capricornii și Săgetătorii.

Beneficii cu Mercur retrograd. Da, beneficii!

Deși această perioadă poate fi resimțită ca o zguduire puternică (de ce a trebuit să dau peste fostul meu iubit cu noua lui amică? – de exemplu), Mercur retrograd nu este doar o sursă de ghinioane. Efectele secundare ale acestui tranzit sunt, în general, lucruri care sunt menite să se întâmple bine și care nu au ieșit cum trebuie, din prima. Un fel de a doua șansă.

Acesta este momentul perfect pentru a reexamina, reverifica, revizui. Mercur retrograd nu este un moment bun pentru a începe ceva nou, este un îndemn pentru a înceti și a ne recalibra viețile, în toate aspectele, de la carieră la sănătate.

Ghid de supraviețuire

Cum poți face ca Mercur retrograd să lucreze pentru tine în loc să fie împotriva ta? Mai întâi, respiră. În ciuda frustrării și chiar a terorii, Mercur retrograd nu aduce sfârșitul lumii.

Mercur retrograd poate fi o perioadă bogată de creativitate și conexiuni, iar dacă poți fi flexibilă și eviți să te îngropi în detalii, vei ieși fără zgârieturi. Acestea fiind spuse, poți semna contracte, poți lua decizii financiare majore și chiar poți începe un nou loc de muncă în această perioadă de timp, dacă ești atentă. Verificarea tuturor detaliilor este secretul care te va feri de probleme.

Ce să faci și ce să nu faci

Sunt lucruri pe care este bine să le faci și altele de care trebuie să te ferești.

Ce poți să faci:

 • Gândiți fiecare soluție disponibilă pentru problemele cu care te confrunți – una dintre ele trebuie să funcționeze.
 • Fii flexibilă, adaptabilă și răbdătoare. Este posibil să fie nevoie să ieși în afara zonei de confort pentru a găsi soluția corectă.
 • Gândește în termeni generali.
 • Fii la curent cu întârzierile și anulările din timpul călătoriilor.
 • Fii cu ochii pe mașina ta.
 • Fă o copie de rezervă a computerului și a telefonului, astfel încât să nu pierzi tot.
 • Revizuiește problemelor persistente din trecut. Acesta este momentul perfect pentru a o aborda și a încerca să o rezolvi problemele restante.

Ce să nu faci:

 • Nu intra într-un ciclu de gândire negativ. Este posibil ca lucrurile să se destrame în jurul tău, dar rămâi pozitivă și amintește-ți că acesta este doar un accident rapid. Ai asta!
 • Nu fi un lup singuratic.
 • Nu exagera. Lucrurile sunt destul de rele fără a întinde corda și mai mult, nu-i așa ?!
 • Nu planifica o prezentare mare și nu redacta lucrări importante (în special documente juridice). Dacă nu poți evita astfel de sarcini, acordă o atenție deosebită detaliilor.
 • Nu miza doar pe tehnologie.
 • Nu te grăbi.
 • Nu avea așteptări nerealiste. Din cauza neînțelegerilor și a confuziilor, este posibil ca lucrurile să nu se desfășoare așa cum ai planificat.
 • Nu stabiliți cronologii nerealiste.

Sfaturi de pentru corp și minte

 • Asigură-te că alarma este setată corect înainte de a merge la culcare, astfel încât să nu te treziești târziu.
 • Ascultă muzică liniștită
 • Planifică o detoxifiere digitală. Dacă există vreodată un moment minunat pentru a lua o pauză de la dispozitivele electronice și a închide aplicațiile de socializare, este perioada cu Mercur retrograd.
 • Practică câteva exerciții de respirație.
 • Nu planifoca mese elaborate. Cu cât este mai simplu, cu atât mai bine.
 • Nu urmări știrile sau emisiunile violente chiar înainte de culcare.
 • Nu folosi telefonul sau alte dispozitive electronice în pat.

Se estimează că aproape 25% dintre noi s-au născut într-o perioadă în care s-a produs retrogradul lui Mercur. Iar asta înseamnă mult noroc. Și mai înseamnă că ești bine echipat pentru a face față anxietății.

Citeste si: Cum te influenteaza Luna

Text: Otilia Ignat /sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Tot ceea ce trebuie sa stii despre zodia Varsatorului

Previous:

Zodia Vărsătorului și tot ceea ce trebuie să știi despre ea

Previziuni astrale ale lunii februarie. Mergem înainte, dar cu mare greutate!

Next:

Previziuni astrale ale lunii februarie. Mergem înainte, dar cu mare greutate!

You may also like

Post a new comment