Menta vindecă acneea

09 June of 2016

Ceaiul de mentă ameliorează și, uneori, chiar vindecă acneea. Acestea sunt rezultatele unui studiu recent care a probat aceste virtuți medicale pentru mentă.

Un studiu realizat recent a probat faptul că acest tip de ceai, consumat contstant în catități mici – una două cești pe zi – poate meliora substanțial problemele cutanate, în general și acneea juvenilă în special. S-a dovedit că menta este eficientă și în cazul acneei adultului, de regulă extrem de rezistență la tratamente clasice și tratabilă doar cu pilule cu hormoni. menta acționează eficient fără nici un fel de efecte secundare.

Autorii studiului susțin că ceaiul de mentă este eficient băut în fiecare dimineață, scrie revista Glamour.

Acestă plantă are numeroase virtuți, fiind tonifiantă și favorizând digestia. Potrivit dermatologului american Carl Thornfeldt, care a desfășurat o cercetare pe persoane afectate serios de această boală a pielii, “menta verde permite tratarea multor probleme ale pielii. Este un antiinflamator foarte puternic și are efecte și în cazul acestei probleme inestetice, supărătoare și deseori traumatizante”, susține el.

Citeste si: Ceaiuri minune pentru un somn liniștit și odihnitor

Cura de ceai trebuie să dureze circa o lună, cu perioade de pauză de una-două săptămâni. Schimbările în bine se observă imediat, în peste jumătate din cazurile tratate astfel acneea a scăzut cu circa 25%, în prima lună, iar după trei luni, procentul a fost de 51%.

Capacitatea ceiului de a îmbunătății sănătatea pielii rezidă în capacitatea acestei plante de a rezolva o serie de probleme hormonale din organism, printr-o acțiune blândă și echilibrantă prin aceasta reducând acneea. Este foarte util și dacă adaugi ceai de mentă concentrat în apa de baie pentru a calma și vindeca arsuri solare și eruptii cutanate sau probleme atipice ale pielii dar și afecțiuni micotice. (Otilia Ignat)

Citeste si: Ceaiuri pentru slabit

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Rasfat in baie, pentru silueta

Next:

Obiceiuri daunatoare pentru parul tau

You may also like

Post a new comment